Silvan Kızlar Köyü

Silvan Kızlar Köyü

Kızlar Köyü Haberleri, Silvan Kızlar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kızlar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Kızlar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Kızlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızlar köyü son dakika gelişmeleri, Kızlar köyüne özgü yemekler,Silvan Kızlar köyünün tarihi, Kızlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızlar , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızlar Köyü Resimleri ve Kızlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Kızlar Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

KIZLAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Kızlar , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin Kürtçe adı Qizlal 'dır.Köy klasik Güneydoğu kültürünü yansıtmaktadır.Diyarbakır iline 130;km, Silvan ilçesine 44;km uzaklıktadır.Batman'a 50 km'dir.Köy baraj kenarındadır.Mahallenin iklimi,tipik güneydoğu iklimini yansıtmaktadır.Yazları sıcak ķışları da soğuk geçer.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca balıkçılık da yapılmaktadır.

Kızlal mahallesi ve diğer mezraların her 3'ünde de ilkokul bulunmaktadır.Bunlar Kızlal İlkokulu,Kızlal mahallesi Dilimalan İlkokulu ve Kızlal Köyü Yayageçer Mezrası İlkokulu'dur.. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize toprak olup mahallede elektrik olup sabit telefon hattı yoktur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.