Silvan Ormandışı Köyü

Silvan Ormandışı Köyü

Ormandışı Köyü Haberleri, Silvan Ormandışı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ormandışı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Ormandışı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Ormandışı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ormandışı köyü son dakika gelişmeleri, Ormandışı köyüne özgü yemekler,Silvan Ormandışı köyünün tarihi, Ormandışı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ormandışı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ormandışı , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ormandışı Köyü Resimleri ve Ormandışı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Ormandışı Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

ORMANDIŞI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Ormandışı , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Okulu 1968 yılında hizmete girmiş olup 2 dersliğe sahiptir. İki lojmanı bulunan okul 2008 yılı içerisinde restore edilmiştir.Mahallenin kürtçe adı "çiçıka" dır tarihi en az bin yıla dayanmaktadır tarihi çok eskidir. şu an köy nüfusunun yüzde doksanı mala welo'dır.Diyarbakır iline 120 km,silvan ilçesine bayrambaşı ylundan 23 malabadi çatalköprü yolundan 40 km dir. Bayrambaşı yolu iyi olmadığından dolayı genelde asfalt olan malabadi yolu kullanılmaktadır. mahallesmiz yolunun 4 km lik kısmı stabilize toprak yoldur.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.mahallede elektrik vardır köy yolu asfalt değildir asfalt emri gelmiş fakat henüz yapılmamıştır

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.