Silvan Taşpınar Köyü

Silvan Taşpınar Köyü

Taşpınar Köyü Haberleri, Silvan Taşpınar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Taşpınar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Taşpınar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Silvan Taşpınar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Taşpınar köyü son dakika gelişmeleri, Taşpınar köyüne özgü yemekler,Silvan Taşpınar köyünün tarihi, Taşpınar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Taşpınar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Taşpınar , Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Taşpınar Köyü Resimleri ve Taşpınar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Silvan   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Silvan Diyarbakır Arası Kaç Km?Silvan Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Silvan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Silvan Taşpınar Köyünde doğan biri var mı?Silvan Doğumlu Ünlüler Kimler?

TAŞPINAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Taşpınar , Diyarbakır 'nin Silvan ilçesine bağlı bir mahalledir.Taspinar isminin herhangi bir tarihsel geçmişi olmamakla birlikte , kürtçe ismi (taxık) tax: mahalle ık:küçüklüğü ifade eden bir ek bunların birleştirilmesi sonucu (taxik) küçük mahalle anlamina gelmektedir .. Mahallenin tarihsel geçmişi hakkinda net bir bilgi olmasa da kesin olmayan bilgilere göre ms, 1200 lü yillara dayanmaktadır.Diyarbakirin silvan ilçesine bağlı olan köy ( taxike ) silvan ilçesine 12,diyarbakir iline 100 batman iline 85 muş iline 123 bitlis iline ise 176 km mesafededir. Ayrica dağlık bir yapiya sahiptir mahallesi 4 bir yandan saran uzun ve yuksek dağlar mahallenin taninmasinda önemli bir üstlenir, mahallede birçok mağara ve eski yerleşim birimi bulunur bunların en tanınani temtemburg ( şikeftè hivdederi ) yani 17 kapılı mağaralar anlamina gelen devasa büyüklükte ve bi o kadar görkemli bir doğal yapıdır bu mağaraların tarihi hakkinda bir bilgi yoktur .

Karasal iklim etkilidir, yazları aşırı kurak kışları ise ilık bi hava vardır yer yer akdeniz iklimi görülebilir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahalleye Silvan İlçesinin doğu tarafından stabilize yoldan ve Çatakköprü tarafından Başdeğirmen Mahalleninden ayrılan yoldan görpınar mahallesi üzerinden ulaşım sağlanmaktadır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.