Simav Yaykın Köyü

Simav Yaykın Köyü

Yaykın köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yaykın köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kütahya köyleri arasında yer alan Yaykın köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Simav Yaykın köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yaykın köyü son dakika gelişmeleri, Yaykın köyüne özgü yemekler, Simav Yaykın köyünün tarihi, Yaykın köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yaykın köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yaykın, Kütahya'nın Simav ilçesinin bir beldesidir. Nüfusu 2048 kişidir. Manisa İli Demirci İlçesi Yarbasan Bucağı’na bağlı yerleşim daha sonra Simav merkeze bağlanmıştır. Yaykın, 1998 yılında köy statüsünden Belde Belediye statüsüne geçmiştir. 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun uyarınca belde teşkilatının kapatılması kararlaştırılmıştır.Yaykın, Türk yerleşim yeri olarak 670-800 yıllık bir geçmişe sahiptir. Halen bulunduğu yerde Hacılar Köy odasının yanında bir kara ardıç ağacı bulunmaktadır.

Yaykın, Kütahya ilinin Simav ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yaykın Köyü Resimleri ve Yaykın köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kütahya Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Yaykın Kütahya Arası Kaç Km? Kütahya Hava Durumu? Kütahya Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kütahyalı iseniz Kütahya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kütahyalı Ünlüler arasında Yaykın Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.