Sincan Osmaniye Köyü

Sincan Osmaniye Köyü

Osmaniye köyü haberleri, Sincan Osmaniye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Osmaniye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Ankara köyleri arasında yer alan Osmaniye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sincan Osmaniye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Osmaniye köyü son dakika gelişmeleri, Osmaniye köyüne özgü yemekler, Sincan Osmaniye köyünün tarihi, Osmaniye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Osmaniye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Osmaniye, Ankara ilinin Sincan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Osmaniye Köyü Resimleri ve Osmaniye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Sincan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sincan Ankara Arası Kaç Km? Sincan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Sincan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Sincan Osmaniye Köyünde doğan biri var mı? Sincan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Osmaniye, Ankara ilinin Sincan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Türklerin Anadolu'ya, Oğuz göçleri ile birlikte özellikle İpek Yolu güzergâhı Türkler tarafından kontrol altında tutulmak üzere yerleşimlere açık hale gelmiştir. Osmaniyede bu amaçla kurulmuş ve tarihi boyunca Hem Türkler hem de Rumlar Kardeşçe iç içe yaşamışlardır. Mübadele dönemine kadar Zir vadisinde yaşayan rumlar Özellikle alışveriş günleri sayılan Pazar Günleri Osmaniyeliler ile Takas Yöntemi ile Alışverişlerini yapmış Gıda ve hayvan Karşılığında Gaz Yağı ve Zirai Alet satışı yapmışlardır.

Evliya Çelebi de Seyehatname'sinde Zir Kasabası ve Osmaniye Köyü'nden bahsetmiştir.

23.07.2004 tarih ve 25531 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun geçici 2’nci maddesi gereği Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırlarını belirleyen 50 km yarıçap içinde kaldığından köy tüzel kişiliği sona ererek mahalleye dönüşmüştür.Ankara iline 33 km, Sincan ilçesine 5 km uzaklıktadır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.