Sincan Yenipeçenek Köyü

Sincan Yenipeçenek Köyü

sincan yenipeçenek köyü haberlerine, köye ait son dakika gelişmelerine, yenipeçenek köyünün tüm video, resim ve haberlerine, yenipeçenek köyüne özgü yemeklere, yenipeçenek köyü vefat haberlerine, yenipeçenek köyü eski adı, yenipeçenek hava durumu

Sincan Yenipeçenek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenipeçenek köyü son dakika gelişmeleri, Yenipeçenek köyüne özgü yemekler, Sincan Yenipeçenek köyünün tarihi, Yenipeçenek köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenipeçenek köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenipeçenek, Ankara ilinin Sincan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenipeçenek Köyü Resimleri ve Yenipeçenek köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

 

Sincan Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sincan Ankara Arası Kaç Km? Sincan Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Sincan Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Sincan Yenipeçenek Köyünde doğan biri var mı? Sincan Doğumlu Ünlüler Kimler?

 Yenipeçenek, Ankara ilinin Sincan ilçesine bağlı bir mahalledir.

Peçenekler veya Beçenekler, Orta Asya'dan Avrupa'ya göç ederek tarihte etkin olmuş; ama devlet kuramamış Türk halklarından birisidir. Daha sonra çoğunluğunun Hıristiyanlığı kabul ettiği ve Avrupa halkları arasında eridiği ileri sürülür.

Divânu Lügati't-Türk'te Peçenekler, "Rum yakınında oturan Türklerden bir bölük"[1] şeklinde tasvir edilerek Peçeneklerin Bizans ile yakınlığı dile getirilmiştir.

1071 yılındaki Malazgirt Meydan Muharebesinde Büyük Selçuklu Devletine karşı Bizansın tarafında yer almışlardır. Sonradan Büyük Selçuklu tarafına geçen Peçenekler, Büyük Selçukluların bu savaşı kazanmalarında önemli rol oynamışlardır. Peçenekler[2], Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuz Türklerinin 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud'a göre Divân-ı Lügati't-Türk'te yirmi iki Oğuz bölüğünden "... Ondokuzuncusu; "بآجانآك Beçenek"lerdir. Belgeleri şudur : Pecenek.svg"[2] şeklinde tanımladığı Oğuzların Üçok kolundan bir Türk boyudur.

Ankara iline 37, Sincan ilçesine 10 km uzaklıktadır. Arazisinin çoğu engebelidir tarımda köylüler zorlansada güçlü ekipmanlar ile bu sorunuda ortadan kaldırmışlardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.