Sinop Dağtabaklı Köyü

Sinop Dağtabaklı Köyü

Dağtabaklı köyü haberleri, köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dağtabaklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Dağtabaklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Boyabat Dağtabaklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dağtabaklı köyü son dakika gelişmeleri, Dağtabaklı köyüne özgü yemekler, Boyabat Dağtabaklı köyünün tarihi, Dağtabaklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dağtabaklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dağtabaklı, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür.

Orta Asya'da yaşayan Oğuz Türkleri daha sonra batıya doğru göç etmişler, büyük bir bölümü de Hazar denizi üzerinden Anadolu’ya doğru gelip yerleşmişlerdir. İslamiyet'in kabulü ile birlikte özellikle Gazneli Mahmut zamanında Müslüman olan Oğuzlar'a Türkmen denilmiştir. Türkmen, Müslüman olan göçebe Oğuzlar'ın ikinci adıdır. Oğuz Türkleri, bugünkü Türkiye Türklerinin (Selçuklular, Osmanlılar, diğer Türkmen beylikleri ve boyları) atası sayılmaktadırlar. Yörük ise, göçebe yaşam tarzını seçmiş Türkmenlerdir. Bunlar da zamanla yerleşik hayat şekline dönmüşlerdir. köy insanı da Türkmen-Yörüklerdendir. Köyün kuruluşu da yaklaşık 300 ilâ 350 senelik bir geçmişe sahiptir.

Köyün olduğu bölge daha önce Kastamonu Sancağı'na bağlı idi. Çanakkale Savaşı'nda en çok bu bölgenin insanları ölmüştür. Köyden Çanakkale’ye giden askerlerden hiçbiri geri dönmeyip yaşamını yitirmiştir. Gidip hayatını kaybedenlerden isimleri bilinenler şunlardır:

Dağtabaklı köyünden
  • Raşit Sevimoğlu’nun dedesi Süleyman
  • Nazif Sevimoğlu’nun babası Hasan
  • Hüsnü Karasakal’ın dedesi Hüsnü
  • Kadir Aslan’ın babası Selim,
  • Mustafa Çetin’in dedesi Musa
  • Selim Yaşar’ın babası Selim
Avzarağan’dan
 
  • Abdullah Kırıştıoğlu’nun babası Süleyman
  • Mehmet Kırıştıoğlu’nun babası Ahmet
  • Dağtabaklı köyünün ilçeye olan uzaklığı 27, Sinop il merkezine olan uzaklığı 115 Boyabat'a uzaklığı yaklaşık 27 Kargı'ya uzaklığı yaklaşık 40, Ankara'ya Uzaklığı yaklaşık 380, İstanbul'a uzaklığı yaklaşık 650 km'dir

    Ormanlık ve engebeli bir arazi üzerine kurulmuş olan köy, yeşillikler içindedir. Etrafını saran orman; meşe, çam ve gürgenden oluşur. Köyün Avzarağan adında yedi evden oluşan ayrı bir mahallesi vardır. Dağtabaklı, Engil Dağtabaklı ve Yanalak ile bir muhtarlık iken, 1960 yılında diğer köylerden ayrılarak tek başına muhtarlık olmuştur.

  • 58 haneden oluşan köyün nüfusu göç nedeniyle hayli azalmıştır. Köyün yapısı tarıma fazla elverişli olmadığı için dışarıya büyük ölçüde göç vermiştir. Bu sebeple köyün nüfusu tamamen kaybolmaya yüz tutmuş durumdadır. Kış aylarında 8-9 kişinin kaldığı köye, yaz aylarında gurbetten gelenlerin çok olması nedeni ile nüfusu yüzleri bulmaktadır. Sürekli köyde kalan 10'a yakın aile mevcuttur. Yaz aylarında Ankara, İstanbul ve yurt dışında yaşayan hemşehriler tatillerini geçirmek üzere buraya gelmektedirler.

  • Dağtabaklı, Sinop ilinin Boyabat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dağtabaklı Köyü Resimleri ve Dağtabaklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

  • Boyabat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Boyabat Sinop Arası Kaç Km? Boyabat Hava Durumu? Sinop Köyleri ve Boyabat Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

    İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Boyabat Dağtabaklı Köyünde doğan biri var mı? Boyabat Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.