Sinop Tangaloğlu Köyü

Sinop Tangaloğlu Köyü

Tangaloğlu köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Tangaloğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sinop köyleri arasında yer alan Tangaloğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sinop Tangaloğlu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tangaloğlu köyü son dakika gelişmeleri, Tangaloğlu köyüne özgü yemekler, Sinop Tangaloğlu köyünün tarihi, Tangaloğlu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tangaloğlu köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün adı 150 yıl önce köyde yaşamış olan Tangaloğlu isimli bir kişiden kalmış olduğu söylenir. Köy çok eski bir yerleşim yeri olmakla beraber modern ve Türk örf ve adetlerine bağlı, okur yazar düzeyi yüksek, Sinop ili merkez köyüdür. Köye 1876-1878 yıllarında Osmanlı-Rus Savaşı'nda (93 Harbi) Artvin ilinden Müslüman Gürcüler yerleşmişlerdir.

1960 ile 1980 yılları arasında ekonomik gelişme çok iyiyken, daha sonra göç nedeniyle sürekli geriye gitmiştir. Köy işçi göçlerinin yoğun olduğu dönemde Almanya'ya 50'ye yakın işçi göndermiştir. Köyde kurulu kooporatif köyde peynir fabrikası kurmuş ve üretime geçirmiştir. Bu fabrika köyün kalkınmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Sinop merkezine 34 km uzaklıktadır.

Tangaloğlu, Sinop ilinin Merkezine bağlı bir köyüdür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tangaloğlu Köyü Resimleri ve Tangaloğlu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sinop Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Tangaloğlu Sinop Arası Kaç Km? Sinop Hava Durumu? Sinop Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sinoplu iseniz Sinop Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Sinoplu Ünlüler arasında Tangaloğlu Köyünde doğan biri var mı?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.