Sinop’ta kestane hasadı başladı

Sinop’ta kestane hasadı başladı

Sinop'un Erfelek ilçesinde kestane hasadına başlandı. Ünlü Sinop kestanesinde bu sene verim düşük ancak kalite yüksek.

Sinop'ta kestanenin ağaçtan pazara zorlu yolculuğu başladı.

Sinop'un Erfelek ilçesinde kestane hasadına başlandı. Ünlü Sinop kestanesinde bu sene verim düşük ancak kalite yüksek. Vatandaşların zorlu kestane hasadı ise havadan görüntülendi.

Kestane hasadının başladığını belirten Erfelek Kirazlık Köyü Muhtarı Yaşar Yalçın, yaptığı açıklamada, "2 dönemdir köyün muhtarlığını yürütüyorum. Bu yörenin kestanesi çok kaliteli, dünya çapında marka diyebiliriz. Bu sene diğer seneye göre çok fazla değil ama az olduğu zaman kestane daha iri oluyor, fazla olduğunda iri olmuyor. Bu yıl az oldu ancak kalitesi çok güzel. Kestane iyi bir gelir kapısı bizim için" dedi.

Erfelek kestanesinin niteliğini belirten Muhtar Yalçın, "Erfelek kestanesi sadece bu yörenin değil, dünyada en iyi kestanelerden biri. Nişasta oranı yüksek olduğundan diğerleri arasında önde geliyor. Lezzetiyle diğerlerinden ayrılıyor. Yalnız emeği, uğraşması var. Temizliği toplaması kolay değil" diye konuştu.

Hasat edilen Sinop kestanesi tezgahlarda yerini aldı. Çiğ kestanenin kilosu 20 liradan satılırken, 100 gram kestane kebabı ise 7 liradan müşteriye sunuluyor.

Sinop’ta kestane hasadı başladı

Sinop’ta kestane hasadı başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.