Şişli Halkı Hastanesine Sahip Çıkıyor: “depreme Hastane, Şişli’ye Etfal Lazım”

Şişli Halkı Hastanesine Sahip Çıkıyor: “depreme Hastane, Şişli’ye Etfal Lazım”

Şişli Etfal Hastanesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş depremleri sonrasında İstanbul’da olası depreme dayanıksız olduğu tespit edilen hastanelerde hareketlilik, tahliyeler gerçekleştirilirken, sağlık sendikalarının haricinde...

şişli etfal dayanısması

Şişli Etfal Hastanesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş depremleri sonrasında İstanbul’da olası depreme dayanıksız olduğu tespit edilen hastanelerde hareketlilik, tahliyeler gerçekleştirilirken, sağlık sendikalarının haricinde bölge halkı da hastanelerine sahip çıkmak için meydanlara çıktı.

Şişli Etfal Ranta Kurban Edilemez

Hastanelerin yerinde dönüşümü için seslerini duyurmaya çalışanlar arasında Şişli Kent Konseyi ve Şişli Etfal Dayanışması da yerini aldı ve haftasonu gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla Şişli Etfal Hastanesi’nin yerinde dönüştürülmesi için çağrıda bulundu. Eyleme İstanbul Tabip Odası da destek vererek, “Şişli Etfal’in ranta kurban gitmemesinde siz Şişli halkının rolü büyük” açıklamasında bulundu. 

Şişli Etfal Dayanışması

Şişli Kent Konseyi ve Şişli Etfal Dayanışması tarafından yapılan basın açıklamasında hastanelerin yerinde dönüştürülmesi konusu ilk sırada yer aldı. “Depreme Hastane, Şişli’ye Etfal Lazım” diyen Şişli halkından oluşan platform, “Hastanemiz Etfal olmadan yaşayacağımız bir depremin bölgemizde yaratacağı can kaybının çok daha yüksek olacağını da biliyoruz. Hastane yoksa doktor, hemşire, ambulans, ameliyathane, yoğun bakım ünitesi, ilaç yok demektir. Yaşama tutunabilecek insanları kaybetmek demektir. Enkazdan kurtulup uzaktaki hastane yollarında can vermek, tıbbi müdahale yapılamadığı için sevdiklerimizin kaybını çaresizce izlemek istemiyoruz. Depreme hastane, Şişli’ye Etfal lazım!” açıklaması yaptı. 

şişli istanbul tabip

İstanbul Tabip Odası’ndan Şişli Halkına Destek!

İstanbul Tabip Odası’nın da destek verdiği eylemde Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, geçmiş dönem Yönetim Kurulu üyesi Dr. Recep Koç ile oda temsilcileri katıldı. Dr. Nergis Erdoğan, eylemde yaptığı konuşmada bir şehre, bir semte sahip çıkmanın o bölgenin yaşayanlarıyla mümkün olacağını söyleyerek, mücadelede yerelin gücüne dikkat çekti. Erdoğan, “Şişli Etfal Dayanışmasını canı gönülden kutluyorum. Şişli Etfal’in yerine rezidansların kondurulmamasında çok büyük rolleri vardır. Tıpkı Çapa ve Cerrahpaşa’nın yerinden edilememesi gibi. Bildiğiniz gibi İstanbul hastanelerinin karnesi sıfırın altında, 10 hastaneden 8’i 9’u ayakta kalamayacak durumda. Depremde enkazlar altında kaybettik yurttaşlarımızı, o yüzden Şişli Etfal’in burada yapılanması ki biz biliyoruz sağlık yerinde çözülmesi gereken bir olaydır. Böylesine köklü kurumların kaybolmaması için İstanbul Tabip Odası olarak yıllardır mücadele ediyoruz. Şişli Etfal taşınmasın diye defalarca eylemler, basın açıklamaları yaptık. Ama karşımızdakilerin kulakları sağır gözleri kördü. Bundan sonra daha büyük birlikteliklerle, daha büyük organizasyonlarla karşılarına çıkmamız gerekiyor. O yüzden bu eylem son derece kıymetlidir. Şişli Etfal yerinde kalmalıdır. Tıpkı diğer köklü hastanelerimiz gibi. İstanbul Tabip Odası olarak hep yanınızda olduğumuzu ve sonuna kadar desteklediğimizi bildirmek isterim” diye konuştu. 

Sesimizi Duyan Var Mı ?

Şişli Etfal’in yerinde dönüştürülmesi için gerçekleştirilen eyleme, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Şehir Plancılar Odası ve Fatih Dayanışması da destek verdi.  Eylem “Hem Şişli hem İstanbul için haykırıyoruz. Bu sesi duyun. Hastanelerden başlayarak, Türkiye’nin kalbi bu dünya kentini, İstanbul’u depreme hazır hale getirin. Soruyoruz: Sesimizi duyan var mı?” sözleriyle son buldu. (BSHA- Bilim Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.