Sivas Çerçideresi Köyü

Sivas Çerçideresi Köyü

Çerçideresi, Sivas ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Son yıllarda kurulmakta olan meyve bahçeleri ileriki yıllarda köyün ekonomisine katkıda bulunacak düzeydedir.

Köyümüzün adını Çerçideresinden almıştır, eskiden cerçiçiler bu dereden gecerlermiş eski adı ise Karapınar dır. Çerçideresi Köyü'nün ve tabiki yörenin en meşhur yiyeceği madımaktır.İlkbaha ve yaz aylarında taze olarak tüketilebildiği gibi kurutularak kış aylarında da tüketilmektedir. kahvaltıların vazgeçilmez gıdası yörede bol miktarda yetişen kuşburnudan elde edilen reçel ve marmelatlardır. Pancar turşusu vazgeçilmez turşu çeşididir.Pancar turşusundan yapılan mıhlama çok ayrı bir tatdır. Organik olarak üretilen buğdaydan yapılan ekmeklerin tadına doyumolmaz. Özelliklede bulgur pilavı mutlaka tadılmalıdır.

Sivas merkezine 12 km uzaklıktadır.Fakat köyün Sivas yolu üzerindeki arazileri yeni yerleşim yeri olarak kullanılmaya başlanmış. Ağaçlık olan alanlar şehir merkezinin stresinden kaçaanlar için byük bir mesire yeri oluşturmuştur. Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. İlkbaharda yörede bol miktarda bulunan kekiğin kokusunaender rastlanır.


BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum