Sivaslı Azizler Köyü

Sivaslı Azizler Köyü

Azizler Köyü haberleri, Sivaslı Azizler köyü güncel son dakika gelişmeleri, Azizler köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Azizler köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Azizler Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Azizler Köyü son dakika gelişmeleri, Azizler Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Azizler Köyü nün tarihi, Azizler Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Azizler Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Azizler Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Azizler Köyü Resimleri ve Azizler Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Azizler Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Azizler, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün 2,5 km doğusunda Sindelli Höyüğünde, 2,5 km batısında yer alan Damlıca Mevkisinde yapılan araştırmalarda Tunç Çağı ve Roma dönemine ait bulgulara rastlanılmıştır.
Köyün adının Bizanslılarla yapılan savaşta hayatını kaybeden "Ezi Dede"den geldiği söylenmektedir. Köyün içinde, "Erenler Tepesi" denilen yerde Ezi Dede'nin yatırı bulunmaktadır. 1562 yılı Osmanlı kayıtlarında köyün adı Aziz'dir.
Uşak iline 30 km, Sivaslı ilçesine 7 km uzaklıktadır. Batısında Kökez köyü, güneyinde Yayalar kasabası, doğusunda Sazak köyü ve kuzeyinde Sindelli mevkisi vardır. Yerleşim, Banaz Çayı yakınında bulunmaktadır.
Köyün geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Tarımsal faaliyet olarak arpa, buğday, nohut, mısır, haşhaş, şeker pancarı, üzüm, sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır. Hayvancılık olarak; büyükbaş ve küçükbaş ile kümes hayvancılığı yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak Sivaslı ilçesindeki "Sivaslı 31 Ağustos İlköğretim Okulu'nda yapılmaktadır. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. Ayrıca köyde sağlık ocağı bulunmakta olup, haftada bir aile sağlığı hekimi gelmektedir.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.