Sivaslı Budaklar Köyü

Sivaslı Budaklar Köyü

Budaklar Köyü haberleri, Sivaslı Budaklar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Budaklar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Budaklar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Budaklar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Budaklar Köyü son dakika gelişmeleri, Budaklar Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Budaklar Köyü nün tarihi, Budaklar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Budaklar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Budaklar Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Budaklar Köyü Resimleri ve Budaklar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Budaklar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Budaklar, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün, Kavaklar ve Asar Mezarlık Mevkilerinde bulunan höyüklerde yapılan araştırmalar sonucunda M.Ö. 2000, Helenistik Dönem ve Roma dönemlerine ait bulgulara rastlanmıştır.
II. Bayezid devri tahrir defterinde "Ali-Viran ve Budaklar Karyesi" adıyla geçen köy Göbek nahiyesine bağlı olup, köyde 5 hane olduğu belirtilmiştir. 1520 yılı tahrir defterinde de köy Göbek nahiyesine bağlı olan köyde 7 hane bulunmaktadır. 1570 yılı tahrir defterinde Uşak kazasına bağlı olan köyde 22 hane kayıt edilmiştir.
Uşak iline 30 km, Sivaslı ilçesine 18 km uzaklıktadır. Doğusunda Yayalar Kasabası, batısında Uşak merkez Yoncalı (Teyen) Köyü, kuzeyinde Kökez Köyü, güneyinde ise Karahallı'nın Alfaklar Köyü yer almaktadır. Köy arazisi geniş, kıraç ve engebelidir.
Köyde karasal iklim hakimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları yağışlı ve soğuk geçer.
Budaklar köyü ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımsal üretim olarak; arpa, buğday, nohut, haşhaş ve tütün yetiştirilmektedir. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.