Sivaslı Cinoğlu Köyü

Sivaslı Cinoğlu Köyü

Cinoğlu Köyü haberleri, Sivaslı Cinoğlu köyü güncel son dakika gelişmeleri, Cinoğlu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Cinoğlu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Cinoğlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Cinoğlu Köyü son dakika gelişmeleri, Cinoğlu Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Cinoğlu Köyü nün tarihi, Cinoğlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Cinoğlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Cinoğlu Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Cinoğlu Köyü Resimleri ve Cinoğlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Cinoğlu Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Cinoğlu, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuruluşu 1700'lü yıllara dayanmaktadır. Köye ilk yerleşenler, Uşak'ın merkez köyü Ciğerdede (Çakırlar)'den gelen Cin Hüseyinler'dir. Cin Hüseyin, yerleştiği yerde bir müddet yalnız yaşamıştır. Köyün adı da Cin Hüseyin'den gelmektedir. Sonraları Adana Gülek Boğazı'ndan Ekşilioğlu (Koca Musa), Sandıklı Örencik'ten Dallıoğlu, Sandıklı Çalca'dan Odabaşlar gelerek yerleşmişlerdir.
Uşak il merkezine 44 km, Sivaslı ilçesine 10 km uzaklıktadır. Kocadağ'ın yamacında kurulu olan köyün; doğusunda Özbeyli Köyü, kuzeybatısında Ketenlik Köyü, kuzeyinde Hanoğlu Köyü, güneyinde ise Eldeniz Köyü bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımsal üretim olarak; arpa, buğday, mısır, haşhaş, fiğ, üzüm, karpuz, çilek, kiraz ve ceviz başlıca ürünlerdir. Hayvancılık olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde sağlık evi bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.