Sivaslı Erice Köyü

Sivaslı Erice Köyü

Erice Köyü haberleri, Sivaslı Erice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Erice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Erice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Erice Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Erice Köyü son dakika gelişmeleri, Erice Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Erice Köyü nün tarihi, Erice Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Erice Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Erice Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Erice Köyü Resimleri ve Erice Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Erice Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Erice, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün 2 km güneydoğusunda yer alan Koruiçi Mevkisinde yapılan incelemelerde Geç Roma dönemine ait mezarlık bulunmaktadır.[1] Erice Deresi'nde Ballık ve Meyanlı mevkilerinde kilise kalıntıları, mezarlar, Roma dönemine ait kitabeler tespit edilmiştir. Köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekte olup, 18. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir.
Köy, Uşak iline 30 km, Sivaslı ilçesine 14 km uzaklıktadır. Doğusunda Ketenlik (Kömürcüler Mahallesi), batısında Karaboyalık, güneyinde Yenierice köyleri, güneydoğusunda Sivaslı,kuzeyinde Banaz'ın Kızılcasöğüt Kasabası yer alır. Köy, Banaz'ı Sivaslıya bağlayan Devlet karayolu üzerinde yer almaktadır. Özellikle bu yolu Denizli-İstanbul istikametine giden araçlar yoğun olarak kullanmaktadırlar.
Yazların kurak kışların soğuk olduğu karasal iklim yaşanır.Kışları sık sık don olayları görülür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Banaz Çayı boyunca sulu tarım yapılmakta olduğundan tarımsal ürün olarak çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Hemen hemen her türlü tarımsal üretimin yapılabildiği köyde ekonomik değeri daha yüksek olan sebze ve meyvecilik ön planda olup giderek üretim artmaktadır. Son zamanlarda artan salatalık (hıyar) üretimi ile Uşak'ın ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılanmaktadır. Bunun yanında diğer sebze ve meyve üretimi de belli oranda yapılmaktadır. Banaz çayı boyunca yapılan kavakçılık da son yıllarda tekrar önem kazanmaya başlamıştır. Sulama imkanının olmadığı bölgelerde ise tahıl ve baklagil üretim ile bir miktar bağcılık yapılır. Son yıllardaki devletin getirmiş olduğu kısıtlamalardan dolayı haşhaş üretimi önemli ölçüde azalmıştır. Hayvancılık alanında da önemli gelişmeler olmuş son yıllarda büyük baş hayvan yetiştiriciliğine önem verilmiştir. Süt üretimi hızlı bir şekilde artmaktadır. Çevre köylerden toplana süt de fabrikaya gitmeden önce burada depolanmaktadır. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği giderek önemini yitirmeye başlamıştır. Koyunla uğraşanlar da bu işi bırakmaya başlamışlar bundan dolayıda sürüler hızlı bir şekilde azalmıştır. Son zamanlarda Uşak'a gidip günlük işlerde çalışanlarda artmaya başlamıştır.
Köyde su şebekesi vardır. Su şebekesi Uşak köylerinde ilklerden biridir. 1974 yılında su şebekesi kurulmuştur. Daha sonra köy halkının gayretleri ve Hacı Münip ARAS'ın büyük oranda katkıları ile ikinci bir su kaynağı su şebekesine eklenmiş ve uzun süreliğine köyün su problemi çözülmüştür. Köye Elektrik 1985 yılında köylünün de elektrik direklerinin dikmesi şeklindeki yardımları ile getirilmiştir. Kanalizasyon şebekesi bazı eksiklere rağmen 2007 yılında devreye girmiştir. Telefon köye öncelikle manuel olarak bağlanmış daha sonra 1994 yılında Yenierice köyüne yapılan otomatik santral ile birlikte bağlantı otomatik hale getirilmiştir. Otomatik santralin 2009 Mart itibarı ile ADSL özelliği eklenmiştir. Köyde bir sağlık evi bulunmakta burada bir ebe görev yapmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu 1956 dan beri vardır. Köy ilköğretim okulunda 4 sınıfa kadar çocuklar öğrenim görebilmektedirler. 4. sınıftan itibaren taşımalı sistem ile Sivaslı 31. Ağustos İlköğretim okuluna gitmektedirler.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.