Sivaslı Karaboyalık Köyü

Sivaslı Karaboyalık Köyü

Karaboyalık Köyü haberleri, Sivaslı Karaboyalık köyü güncel son dakika gelişmeleri, Karaboyalık köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Karaboyalık köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Karaboyalık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaboyalık Köyü son dakika gelişmeleri, Karaboyalık Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Karaboyalık Köyü nün tarihi, Karaboyalık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaboyalık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Karaboyalık Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaboyalık Köyü Resimleri ve Karaboyalık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Karaboyalık Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Karaboyalık, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köy; II. Bayezid, 1520 ve 1570 tahrir kayıtlarında Kırkacık köyünün mezrası olarak gösterilmiştir[1]. 1676 yılı Avârız göre köyde 15 nefer bulunmaktadır[2]. Köyün ilk kuruluş yeri Köybaşı mevkisidir. Daha sonra köy şimdiki yerine taşınmıştır. Köy arazisinde çeşitli medeniyetlere ait mezarlar bulunmaktadır.
Karaboyalık isminin eskiden kullanılan kök boyalarının, köyde çok miktarda bulunan siyah boya otunun yetişmesinden esinlenerek konulduğu söylenmektedir. Bu ot günümüzde köyün Ağalan mevkisinde bulunmaktadır.
Uşak iline 35 km, Sivaslı ilçesine 25 km uzaklıktadır. Köy, çok da yüksek olmayan ve halk arasında "Tepe" tabir edilen küçük bir kanyona kurulmuştur.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tahıllar, baklagiller, şeker pancarı, haşhaş, sebze ve meyve yetiştirilir. Köyde üzüm yetiştiriciliği önemli yer tutmaktadır. Diğer tarımsal ürünler; arpa, buğday, yulaf, nohut, mısır, haşhaş, badem, ceviz, kiraz, fiğ, korunga ve yonca' dır. Dere boylarında kavak yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Köyde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmakta olup, koyun, keçi ve sığır yetiştirilmektedir.Bunun yanı sıra arıcılık da yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu faal olup, 3 sınıfa kadar eğitim verilmektedir. Üst sınıflarda eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. Köyde sağlık kurumu bulunmamaktadır. İçme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur.
 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.