Sivaslı Ketenlik Köyü

Sivaslı Ketenlik Köyü

Ketenlik Köyü haberleri, Sivaslı Ketenlik köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ketenlik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Ketenlik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Ketenlik Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ketenlik Köyü son dakika gelişmeleri, Ketenlik Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Ketenlik Köyü nün tarihi, Ketenlik Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ketenlik Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ketenlik Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ketenlik Köyü Resimleri ve Ketenlik Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Ketenlik Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ketenlik, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün kuruluş tarihi kesin bilinmemekle birlikte 18. yüzyılda kurulduğu düşünülmektedir. İlk yerleşim yeri, köy içindeki Oda Yeri'dir. Köy içerisinde yer alan Eroğlu mevkisinde, Oda Yeri'nde, Bıçaklar Tepesi ve Gerdanlar mevkisinde Roma dönemine ait mezarlara rastlanılmıştır.
Bazı rivayetlere göre de köy 1800'lü yıllarda Antalya civarından getirilerek buraya yerleştirilen Sarıtekeli Yörükleri ve mübadeleyle köye yerleştirilen Selanik göçmenlerince kurulmuştur.
Uşak iline 42 km, Sivaslı ilçesine 18 km uzaklıktadır. Banaz Çayı, köyün topraklarından geçer. Batısında Banaz Çayı, kuzeydoğusunda Susuz Köyü, güneydoğusunda Hanoğlu ve Cinoğlu köyleri vardır.
Dağlarla korunaklı bir vadide yer alan Ketenlik iklim açısından tıpkı Uşak gibi Akdeniz ve Step ikliminin geçiş noktasında yer alır. Engebeli yapısı nedeniyle Uşak kent merkezine oranla daha fazla yağış alan Ketenlik civarı Banaz Çayı'nın da etkisiyle nemli bir iklime sahiptir.
Engebeli arazi yapısı nedeniyle dağınık yerleşmenin görüldüğü köy, arazi açısından verimlidir. Banaz Çayı'nın taşıdığı alüvyal topraklarda sebze tarımı yoğun olarak yürütülmektedir. Kent merkezindeki semt pazarlarında rağbet gören domates başta olmak üzere fasulye ve salatalık köyde en çok yetiştirilen ürünlerdendir. Diğer tarımsal faaliyet olarak; arpa, buğday, yulaf, nohut, haşhaş, mısır, elma, üzüm, kavun, fiğ, yonca yetiştirilmektedir. Ayrıca çay kenarında Kavak yetiştiriciliği de yapılmaktadır. Hayvancılık olarak; büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile arıcılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. İçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde bir de sağlık evi bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.