Sivaslı Kökez Köyü

Sivaslı Kökez Köyü

Kökez Köyü haberleri, Sivaslı Kökez köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kökez köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Kökez köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Kökez Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kökez Köyü son dakika gelişmeleri, Kökez Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Kökez Köyü nün tarihi, Kökez Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kökez Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kökez Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kökez Köyü Resimleri ve Kökez Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Kökez Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kökez, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün 3 km güneybatısında Savcılar Mevkii (Saraycık) olarak adlandırılan yerleşimin kalıntıları vardır. Bu tarihi yerleşim II. Bayezid, 1520 ve 1570 yılı kayıtlarında Seraycık Karyesi olarak geçmektedir. Köyün 2 km güneybatısında Üyük Mevkii olarak adlandırılan yerde Demir Çağı ve Geç Roma dönemine ait yerleşimin kalıntıları yer almaktadır.
Uşak iline 22 km, Sivaslı ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün doğusunda Samatlar, batısında Uşak merkeze bağlı Yoncalı, güneyinde Budaklar, kuzeyinde Hacım köyü yer almaktadır.
Yazları sıcak, kışları soğuk, ilkbahar ve sonbaharı da ılıktır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak; arpa, buğday, nohut, haşhaş, tütün, ceviz, kavun ve üzüm yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile az oranda arıcılık yapılmaktadır.
Köyde Şehit Ruhi Çetin Ortaokul' u bulunmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde PTT acentesi ve sağlık evi de bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.