Sivaslı Salmanlar Köyü

Sivaslı Salmanlar Köyü

Salmanlar Köyü haberleri, Sivaslı Salmanlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Salmanlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Salmanlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Salmanlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Salmanlar Köyü son dakika gelişmeleri, Salmanlar Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Salmanlar Köyü nün tarihi, Salmanlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Salmanlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Salmanlar Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Salmanlar Köyü Resimleri ve Salmanlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Salmanlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Salmanlar, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün sınırları içerisinde yerleşim eski dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyün 800 m güneybatısında yer alan Kır Mevkisinde Geç Roma dönemine ait kiremitler bulunmuştur. Salmanlar Köyü’nün 500 m batısındaki Çayır Üyük Mevkisinde Tunç Çağı, Demir Çağı ve Roma dönemine ait buluntulara rastlanılmıştır. Gene Çayır Üyük Mevkisinin güneyinde tarihi çeşme bulunmaktadır.
Köyün, Salman adlı bir yörüğün gelip yerleşmesiyle kurulduğu ve köyün adının da Salman'dan geldiği söylenmektedir. Ancak köyün kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir.
Uşak iline 20 km, Sivaslı ilçesine 15 km uzaklıktadır. Sivaslı'nın kuzeybatısında, Uşak-Sivaslı Devlet Karayolu'na 1 kilometre mesafede, tepede yer alan, kıraç bir köydür. Doğusunda Karaboyalık, batısında Hacım, kuzeyinde Akarca, güneyinde Samatlar köylerinin toprakları ile sınırlıdır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak; arpa, buğday, nohut, çilek, haşhaş,fiğ ekimi ile bağcılık yapılmaktadır. Hayvancılık olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile arıcılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyde PTT ve sağlık kurumu bulunmamaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.