Sivaslı Samatlar Köyü

Sivaslı Samatlar Köyü

Samatlar Köyü haberleri, Sivaslı Samatlar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Samatlar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Samatlar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Samatlar Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Samatlar Köyü son dakika gelişmeleri, Samatlar Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Samatlar Köyü nün tarihi, Samatlar Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Samatlar Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Samatlar Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Samatlar Köyü Resimleri ve Samatlar Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Samatlar Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Samatlar, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal faaliyet olarak daha çok tahıllar, haşhaş ve nohut yetiştirilir. Diğer tarımsal faaliyet olarak; ceviz, çilek, elma, karpuz, kavun, mısır,susam, üzüm ve yonca tarımı yapılmaktadır. Hayvanlık olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık ile az miktarda arıcılık yapılmaktadır. Köyün gençleri Uşak'taki deri fabrikalarında ve inşaat işlerinde çalışmaktadırlar.
Uşak iline 23 km., Sivaslı ilçesine 15 km., İzmir'e 234 kilometre uzaklıktadır. Köyün doğusunda Yeni Erice ve Sazak, batııında Hacım ve Kökez, kuzeyinde Salınanlar ve güneyinde Azizler köyleri bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde bir de sağlık evi bulunmaktadır. Köy civarında gölet bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.