Sivaslı Sazak Köyü

Sivaslı Sazak Köyü

Sazak Köyü haberleri, Sivaslı Sazak köyü güncel son dakika gelişmeleri, Sazak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Sazak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Sazak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sazak Köyü son dakika gelişmeleri, Sazak Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Sazak Köyü nün tarihi, Sazak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sazak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sazak Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sazak Köyü Resimleri ve Sazak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Sazak Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sazak, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyden II. Bayezid dönemi ve 1570 tahrirlerinde "Sazak Köyü ve Otaç Çiftliği" olarak bahsedilmiştir[1]. 1676 yılı Avârız kayıtlarına göre köyde 11 nefer ile 1 sipahi bulunmaktadır[2]. Köyün adı, buraya yerleşen Yörük taifesine bağlı Sazak cemaatinden gelmektedir. Köyde, Zeyvedin ve Al Dede adında iki yatır bulunmaktadır.
Uşak iline 40 km, Sivaslı ilçesine 4 km uzaklıktadır. Sivaslı'nın batısında yer almaktadır. Köyün doğusu ve güneydoğusu Selçikler, kuzeybatısında Samatlar, batısı ve güneybatısında Azizler, kuzeyinde Yeni Erice köyü bulunmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, besicilik ve arıcılık yapılmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak; tahıl, baklagiller, şeker pancarı, haşhaş, sebze ve meyveler yetiştirilmektedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde sağlık kurumu bulunmamaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.