Sivaslı Yenierice Köyü

Sivaslı Yenierice Köyü

Yenierice Köyü haberleri, Sivaslı Yenierice köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenierice köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Uşak Köyleri Arasında yer alan Yenierice köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivaslı  Yenierice Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenierice Köyü son dakika gelişmeleri, Yenierice Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Yenierice Köyü nün tarihi, Yenierice Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenierice Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenierice Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenierice Köyü Resimleri ve Yenierice Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı  Yenierice Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yenierice, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ilk adı "Çiftlik"tir. 1962 yılında köyün ismi "Yenierice" olarak değiştirilmiştir.
Uşak iline 25 km, Sivaslı ilçesine 8 km uzaklıktadır. Banaz Çayı'nın köy içinden geçmektedir. Kuzeydoğusu Erice, batısı Samatlar ve Salmanlar, kuzeyi Karaboyalık köyleri, güneyi Selçikler Kasabası, göneydoğusu Sivaslı ilçesiyle çevrilidir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, yulaf, nohut, haşhaş, mısır, biber, domates, patlıcan, kavun yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. İçme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde bir de sağlık evi bulunmaktadır.
 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.