Sivrice  Çevrimtaş Köyü

Sivrice Çevrimtaş Köyü

Çevrimtaş Köyü haberleri, Elazığ Çevrimtaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çevrimtaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Çevrimtaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sivrice Çevrimtaş Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çevrimtaş Köyü son dakika gelişmeleri, Çevrimtaş Köyü ne özgü yemekler, Sivrice Çevrimtaş Köyü nün tarihi, Çevrimtaş Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çevrimtaş Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çevrimtaş Köyü , Sivrice ilinin merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çevrimtaş Köyü Resimleri ve Çevrimtaş Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrice Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrice Sivrice Arası Kaç Km? Sivrice Hava Durumu? Sivrice Köyleri ve Sivrice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivricelı iseniz Sivrice Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivricelı Ünlüler arasında Sivrice Çevrimtaş Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Sivrice Doğumlu Ünlüler Kimler?Çevrimtaş , Sivrice ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.

cevrimtas-koyu-deprem.jpg

2020 yılında merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6.8’lik deprem kent merkezlerinin yanı sıra köyleri de vurdu. Hasarın büyük olduğu köylerden biri Elazığ’a bağlı Çevrimtaş köyü. Kış aylarında hayvancılıkla uğraşan 10 ailenin yaşadığı köyde bütün evler ve ahırlar yıkıldı.. Deprem nedeniyle köyde 2 kişi yaşamanı yitirirken 4 kişi de yaralandı.

Her tarafı taşlı olduğu için çevrim taş koymuşlardır. Elazığ iline 65 km, Sivrice ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007    
2000    140
1997    185

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak yoldur elektrik ve sabit telefon vardır.saglık ocagı var ama atıl durumdadır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.