Sivrihisar Ballıhisar Köyü

Sivrihisar Ballıhisar Köyü

Ballıhisar Köyü Haberleri, Sivrihisar Ballıhisar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ballıhisar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Ballıhisar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sivrihisar Ballıhisar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ballıhisar köyü son dakika gelişmeleri, Ballıhisar köyüne özgü yemekler, Sivrihisar Ballıhisarköyünün tarihi, Ballıhisar köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Ballıhisar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ballıhisar, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ballıhisar Köyü Resimleri ve Ballıhisar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar Ballıhisar Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ballıhisar, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.Köy Roma İmparatorluğunun önemli şehirlerinden Pessinus'un tam üzerinde kuruludur. Mermer yapılı birçok kalıntı bulunmaktadır.Türk islam ahlakının izleri çağa uygun olarak yaşatılmaktadır. Yemekleri:

Kelem dolması,

Arabaşı,

Höşmerim,

Düğünlerde Bamya çorbası, etli pilav, Un helvası

Ballıhisar Köyü, yazar Adalet Ağaoğlu'nun "Fikrimin İnce Gülü" adlı romanının başkahramanı olan Bayramın mahallesidür. Romanda Bayram, Almanyadan yeni aldığı Mersedesi ile Ballıhisar'a varmak ister ve Kapıkule'den girdikten sonra Ballıhisar'a varana kadar başından bir sürü olay geçer. Adalet Ağaoğlu Türkiyedeki 35000 köy arasından romanında neden bu mahallesin ismini seçmiştir bilemiyorum. Ayrıca roman, İlyas Salman'ın oynadığı Sarı Mersedes filminin de senaryosunun kemiğini oluşturur.

Antik çağlarda Anadolu'daki en meşhur Kibele tanrıçasının tapınağı Ballıhisar'da kurulu idi... Tarihteki meşhur Kartaca savaşlarını bir türlü kazanamayan Romalılar ancak buradaki meteordan yapılmış ana tanrıça Kibele heykelini Roma'ya getirirlerse savaşı kazanabileceklerini kahinlerden öğrenmişler ve bu heykeli Roma'ya götürerek bu sayede Pön Savaşları'nı kazanabilmişlerdir. Tarihin ve günümüz sosyo-kültürel yapılarının başlıca belirleyicisi olan Roma İmparatorluğu ancak Ballıhisar mahallesi sayesinde dünya ölçeğinde etki kurabilmiş olmaktadır.Eskişehir iline 103 km, Sivrihisar ilçesine 13 km uzaklıktadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci sayısının yeterli olmayışından taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallede frigyalılardan kalma tarihi kalıntılar olması sebebiyle sit alanı uygulaması kapsamındadır.O yüzden alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılamamakta ve köylü magdur olmaktadır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.