Sivrihisar Buzluca Köyü

Sivrihisar Buzluca Köyü

Buzluca Köyü Haberleri, Sivrihisar Buzluca Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Buzluca Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Buzluca Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sivrihisar Buzluca köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Buzluca köyü son dakika gelişmeleri, Buzluca köyüne özgü yemekler, Sivrihisar Buzlucaköyünün tarihi, Buzluca köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Buzluca köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Buzluca, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Buzluca Köyü Resimleri ve Buzluca köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar Buzluca Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Buzluca, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

Çok eskiden Pötürge, Malatya'dan gelip, Buzluca mevkisine yerleşmişlerdir. Şimdiki yeri, üçüncü yerleşim yeridir. Çoğu da Sığırcık mahallesine, Kaldırım mahallesine ve Yunak ilçesine dağılmıştır.Kilometrelerce, ufukta göz rahatsız edecek hiçbir yerşekili görülmez.Kıraç toprak örtüsü yüzünden ağaç yetişmez. Çiftelerden çıkan Sakarya Nehri, Buzluca mahallesinin altından geçmektedir. Bu ırmakta balık avı yapılmaktadır ve yayın balıkları bulunur.Buzluca mahallesinin iklimi tipik İç Anadolu iklimidir. Kışlar sert ve soğuk, yazlar sıcak ve kurak geçer. Köy, bozkır şartlarının tipik özelliklerini sergiler.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.