Sivrihisar Güvemli Köyü

Sivrihisar Güvemli Köyü

Güvemli Köyü Haberleri, Sivrihisar Güvemli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güvemli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Güvemli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sivrihisar Güvemli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güvemli köyü son dakika gelişmeleri, Güvemli köyüne özgü yemekler, Sivrihisar Güvemliköyünün tarihi, Güvemli köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Güvemli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güvemli, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güvemli Köyü Resimleri ve Güvemli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar Güvemli Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güvemli, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin ilk yerleşim yeri Akgüvem olup Doksan üç Harbi'nde Balkanlar'dan göç eden Boşnaklara tahsis edilmiştir. Yunan harbi zamanında yıkılıp yakılan bu köy şimdiki yerine taşınmış ve Gökçe Mahmudiye adını almıştır. Daha sonra adı Güvemli mahallesi olarak değiştirilmiştir. Mahallenin adını, mahallede bulunan güvem çalısından aldığı söylenmektedir.Mahallede İç Anadolu gelenek ve göreneklerinin yanında Boşnaklara özgü gelenekler de görülmektedir.

Eskişehir iline 133 km, Sivrihisar ilçesine 33 km uzaklıktadır. Köy yolunun tamamı asfalttır. Ulaşım, özel araçlar ve haftanın üç günü yakın köylere ait mini otobüslerle sağlanmaktadır. En yüksek tepesi 1100 m ile Dedeçal'dır. Köy, 3000 dönüme yakın ekilebilir araziye sahip olup bunun yalnızca 500 dönüme yakını sulak arazidir. Ufak tefek dere yataklarının mevcut olduğu mahallede en önemli dere Kocadere'dir. Son yıllarda yaşanan kuraklık bu derenin suyunun kesilmesine neden olmuştur. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Arpa, buğday, şekerpancarı, nohut, haşhaş, kimyon ve çeşitli sebzelerin yetiştirildiği mahallede sulama, derin kuyular sayesinde yapılabilmektedir.

Köy, Karasal iklimin etki alanı içerisindedir. Yazları sıcak, kışları yağışlı geçen bir iklime sahiptir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu yoktur ancak taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ya da acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Köy yolunun tümü asfalttır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.