Sivrihisar İğdecik Köyü

Sivrihisar İğdecik Köyü

İğdecik Köyü Haberleri, Sivrihisar İğdecik Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, İğdecik Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan İğdecik Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde

Sivrihisar İğdecik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, İğdecik köyü son dakika gelişmeleri, İğdecik köyüne özgü yemekler, Sivrihisar İğdecikköyünün tarihi, İğdecik köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, İğdecik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İğdecik, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız İğdecik Köyü Resimleri ve İğdecik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar İğdecik Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

İğdecik, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

İğdecik mahallesinde yaşayan halkın %90'ı Türkmen soylu Manavlardan gelmektedir. Soyu Türkic Türklerine kadar dayanmaktadır. İğdecik mahallesinün kuruluş tarihi 910 tarihi sanılmaktadır. Göçebe hayatı yaşayan Türkler Anadolu'ya gelerek yerleşik düzene geçmişlerdir. İğdeli aşireti tarafından kurulan köy daha sonra İğdecik ismini almıştır.

Birinci Dünya savaşı sonucunda Osmanlı'nın gittikçe toprak kaybetmesiyle, eski Osmanlı topraklarından Boşnak, Arnavut, Çerkez, Laz, Gürcü gibi anadili Türkçe olmayan göçmenler ile "Muhacir" diye adlandırılan ve Balkanlar'dan gelen Türk kökenli gruplar Anadolu'ya göçmüşlerdir. Bu dönemde yerli köyler kendilerini göçmenlerden ayırmak anlamında Manav olduklarını belirtmeye başlamışlardır.

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. Eskişehir iline 130 km, Sivrihisar ilçesine 30 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.