Sivrihisar Kaldırım Köyü

Sivrihisar Kaldırım Köyü

Kaldırım Köyü Haberleri, Sivrihisar Kaldırım Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kaldırım Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Kaldırım Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde

Sivrihisar Kaldırım köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kaldırım köyü son dakika gelişmeleri, Kaldırım köyüne özgü yemekler, Sivrihisar Kaldırımköyünün tarihi, Kaldırım köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Kaldırım köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kaldırım, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kaldırım Köyü Resimleri ve Kaldırım köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar Kaldırım Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kaldırım, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

İsmini ilk yerleşim yerindeki antik kalıntıların kaldırım taşlarına benzerliğinden almıştır. Pessinus ve Amorium ören yerlerinin arasında bulunmaktadır ve muhtemelen aynı dönemde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır (MÖ 2000-1500). Günedoğu Anadolu Bölgesinden gelen ve hayvancılıkla yaşamını devam ettiren 3 göçmen aile tarafından 19. yüzyılın ilk çeyreğinde (1820'li yıllar) kurulmuştur. Etnik yapısı neredeyse Türkiye'nin tüm renklerini ihtiva etmektedir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Akşehir'e bağlı olan köy, Cumhuriyet döneminde Emirdağ kazasına bağlanmış ancak 1968 yılında Eskişehir ili Sivrihisar ilçesine bağlanmıştır.

Eskişehir merkeze 148 km., Sivrihisar ilçesine 48 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede '4+4+4' düzeninde okulun ilk ve orta kısmına tekabül eden 4+4 kısmı vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi, Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan Sivrihisar-Çeltik arası yol asfalt olup, Ankara-İzmir karayoluna bağlanan sığırcık yolu şose yoldur. Mahallede elektrik, sabit telefon ve internet vardır.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.