Sivrihisar Kurtşeyh Köyü

Sivrihisar Kurtşeyh Köyü

Kurtşeyh Köyü Haberleri, Sivrihisar Kurtşeyh Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kurtşeyh Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Kurtşeyh Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sivrihisar Kurtşeyh köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kurtşeyh köyü son dakika gelişmeleri, Kurtşeyh köyüne özgü yemekler, Sivrihisar Kurtşeyhköyünün tarihi, Kurtşeyh köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Kurtşeyh köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kurtşeyh, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kurtşeyh Köyü Resimleri ve Kurtşeyh köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar Kurtşeyh Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kurtşeyh, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy; Hititler zamanında kurulmuştur. Mahallede zamanla çeşitli kavimler hüküm sürmüştür. Bunların en uzun süreli hüküm süreni mahallesi kuran Hitiler'dir. Sonra Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar'dır.Mahallede genellikle Yörük, Kıpçak ,manav ve muhacir halk bir bütünlük içerisinde yaşar. Ayrıca eski şaman adetleri bilinmeden yaşatılmaktadır.

Mahallenin yakınında eski yerleşimlere ait bir köy daha bulunmaktadır. Hâlâ günümüzde eski mezarlar bukunmaktadır. Sakarya Irmağı burayı üç taraftanda çevirdiği için ada denişlmiştir. Sivrihisar çevresinde burayı pek az kişi Kurtşeyh olarak bilir.Mahallenin adı, köy civrındaki eski yerleşimlerin birinde yaşamış bir şeyhden gelmektedir. Şeyhin taştan yaptığı yalaklarla kurtları beslediği bilinmektedir. Eski cami mevkisindeki ören yerlerinde hala kurt yalağı ismini taşıyan bir bölge vardır.

Eskişehir iline 138 km, Sivrihisar ilçesine 38 km uzaklıktadır.Mahallenin yanından sakarya nehri geçmektedir.Mahallenin iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.yazın sıcak ve kurak kışın ise soğuk ve kar yağışlıdır.köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımda yetiştirilen şeker pancarı,arpa ,buğday,yulaf az da olsa soğan,ayçiçeğişimdilerde kota çıkması ile haşhaşta ekilmektedir.hayvancılıkta ise koyun,inek ,yetiştiriciliğinin yanında balıkçılıkta yapılmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır mahallesin ilk öğretim okulu kullanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ama kulllanılmamaktadır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. ilk öğretim okulu ancak şimdilerde eğitim öğretime devam etmektedir.Okul ilköğretime 2002-2003 eğitim öğretime yeniden başlamıştır bu zamanda okulumuz 9 mezun vermiştir.

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.