Sivrihisar Oğlakçı Köyü

Sivrihisar Oğlakçı Köyü

Oğlakçı Köyü Haberleri, Sivrihisar Oğlakçı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Oğlakçı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Oğlakçı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sivrihisar Oğlakçı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Oğlakçı köyü son dakika gelişmeleri, Oğlakçı köyüne özgü yemekler, Sivrihisar Oğlakçıköyünün tarihi, Oğlakçı köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Oğlakçı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Oğlakçı, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Oğlakçı Köyü Resimleri ve Oğlakçı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sivrihisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivrihisar Eskişehir Arası Kaç Km? Sivrihisar Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Sivrihisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Sivrihisar Oğlakçı Köyünde doğan biri var mı? Sivrihisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Oğlakçı, Eskişehir ilinin Sivrihisar ilçesine bağlı bir mahalledir.Oğlakçı mahallesi şimdi komşu köy olan mülk mahallesi ile aynı köymüştü yerleşim yerleri şimdiki oturumlarının bulunduğu yerden yaklaşı 2 klometredaha ilerdeymişti zamanla artan nüfus ve yerleşim alanları daraldığı için yer değiştirme ihtiyacı ortaya cıkmıştır malı mülkü cok olanlar güneydeki dağın eteklerine hayvancılıkla uğraşanlar kuzeydeki dagın eteklerine yerleşmştir köyn adıda oğlakçı mahallesi olmuştur zamanla iki yerleşim yerinin ortasından akarsu gecmesi ve eskişehir ankara karayolunun gecmesi iki mahallesi tamamen ayırmıştır oğlakçı mahallesi şanlı tarihiyle kahraman insanlarıyla bircok savaşlarda yer almış ülke savunmasın büyük görevler üslenmiştir mahallesin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır mahallesin nüfusu 1990 lı yıllardan ihtibaren genç nüfusun kentlere göçmesiyle giderek azalmaktadır mahallesimüün ankaraya uzaklığı 130 km eskişehire uzaklığı 120 km dir.

Köy Anadolu Türkmen kültürünün sahip olup insanları misafirleri sever ve sıcak kanlıdır, düğün nişan gibi özel günlerde giyilen yöreye özgü giysiler ve takılar bunun en güzel örneklerindendir köy son yıllar büyük kentlere aşırı göç verdiğinden nüfusu oldukça azalmıştır. OĞLAÇI mahallesinün en meşhur yemeği düğünlerde ikram edilen bamya çorbasıdır.arabaşı ve höşmelim de oldukça ünlüdür

Eskişehir iline 125 km, Sivrihisar ilçesine 25 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu mevcut olup köy merkezi yerde olmasına rağmen başka köye taşımalı eğitim yapılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.ayrıca internet erişimi mevcuttur.

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum