Skype Meet Now nedir, Skype görüntülü en fazla kaç kişi konuşabilir, Skype Meet Now neler sunuyor?

Skype Meet Now nedir, Skype görüntülü en fazla kaç kişi konuşabilir, Skype Meet Now neler sunuyor?

Skype Meet Now nedir, Skype görüntülü en fazla kaç kişi konuşabilir, Skype Meet Now neler sunuyor? Zoom programının güvenlik gerekçesiyle yasaklanmasının ardından Microsoft yeni servisini kullanıcıların beğenisine sundu.

Skype görüntülü en fazla kaç kişi konuşabilir? Sorusunun yanıtı merak edilmeye başladı. Corona virüs salgınından dolayı vaktinin çoğunu evde geçiren vatandaşlar, işlerini ve toplantılarını dijital ortamdan yürütmeye çalışıyor. Microsoft Skype Meet Now isimli servisini kullanıma sunduğunu açıkladı. Skype Meet Now nedir, nasıl kullanılır? sorusunun yanıtına dair detaylar haberimizde…

Skype Meet Now özelliği Zoom’a rakip oluyor

Skype üzerinden yapılacak görüntülü görüşmeler için artık uygulama yüklü olmasına gerek yok. Ayrıca görüşmeye katılmak için hesaba girmeye de gerek kalmıyor.
Koronavirüs salgını nedeniyle insanların evden çalışmaya başlaması görüntülü görüşme uygulamalarına olan talebi adeta patlattı. Başta Zoom uygulaması olmak üzere Hangouts ve Microsoft Teams gibi pek çok platform revaçta. Skype de rekabette geri kalmak istemiyor.

Skype Meet Now neler sunuyor?

Yeni tanıtılan Skype Meet Now özelliği kullanıcıların hızlı bir şekilde görüntülü görüşme başlatmasını ve yine kullanıcıların çok hızlı bir şekilde bu görüşmeye katılmasını sağlayacak.
Microsoft’un açıklamalarına göre kullanıcılar sadece 3 tıklama ile görüntülü görüşme başlatabiliyor. Bunun için Skype uygulamasının yüklü olmasına gerek yok. Web uygulaması üzerinden de sohbet başlatmak mümkün. Kullanıcı isterse linki kopyalıyor isterse paylaşma seçenekleri arasından farklı platformlara gönderebiliyor.

Görüşmeye katılmak isteyenlerin ise yine uygulama kurmasına gerek yok. Ekstra olarak Skype hesabına giriş yapmasına da gerek yok. Linke tıkladıktan sonra görüşmeye ziyaretçi olarak dahil olabiliyor. Skype Meet Now için kullanıcıların Chrome veya Edge tarayıcısına sahip olması gerek.

SKYPE MEET NOW NEDİR?

Microsoft’un yeni servisi Skype Meet Now sayesinde üye olmadan direkt olarak bağlantı oluşturarak toplantılar başlatılabiliyor. Uygulama içerisinden konferans bağlantısı oluşturduktan sonra bu bağlantıyı görüşme yapacağınız kişilere göndermek ise görüşme için yeterli oluyor. Kişiler gönderilen bağlantı sayesinde konferansa dahil olabiliyor.

Uygulamada aramaları izlemek için kaydetme seçeneği de bulunuyor. Skype uygulaması üzerinden yapılan konferans görüşmeleri kaydedilebilir ve bunlar 30 gün boyunca saklanabilir. Arka plan bulanıklaştırma özelliğine de sahip olan bu servis sayesinde, web kamerasının modeline bakılmaksızın tek tıklamayla arka plan bulanıklaştırılabiliyor. Bu sayede acil toplantılar için arka plandaki dağınıklığı toplama sorunsalı da ortadan kalkıyor.

Ekran paylaşma özelliği sayesinde sunumları, çalışma materyallerini veya tasarımları konferans aramasında kolayca konferans katılımcıları ile paylaşılabiliyor. Tamamen ücretsiz olan bu servisin üyelik gerektirmeden de çalışması oldukça hızlı ve pratik bir çözümün ortaya çıkmasını sağlıyor.

Bu servisi dilerseniz Skype uygulamasını indirerek dilerseniz de web tarayıcınız üzerinde hiçbir indirme işlemi gerçekleştirmeden kullanılabilir. Uygulama şimdilik sadece Microsoft Edge veya Google Chrome tarayıcıları tarafından destekleniyor.

Skype'ta nasıl toplantı oluşturabilirim?

Skype'ta Anında Toplantı kolayca bir işbirliği alanı ayarlamanıza ve hem Skype kişilerini hem de Skype dışındaki arkadaşlarınızı veya ailenizi davet etmenize olanak tanır. Bir hesabı olsun veya olmasın katılımcılar kolayca toplantılara katılabilir Toplantınızı başlatmak, Skype'ta oturum açıp Şimdi Toplantı Yap universal Meet Now button düğmesini seçmek kadar kolaydır. Diğer kişileri kolayca davet edebilmeniz için bir arama bağlantısı ve bir de Daveti paylaş düğmesi sağlanır. Hazır olduğunuzda aramanızı sesli veya görüntülü olarak ayarlayın ve Arama başlat düğmesini seçin. Ayrıca doğrudan web'den de toplantı oluşturabilirsiniz. Şimdi Toplantı Yap bağlantısı, yüklü Skype uygulamanızı tüm cihazlarda açar. Oturum açmasanız bile aramaya veya sohbete konuk olarak katılabilirsiniz. Masaüstünüzde Skype yüklü değilse size kolaylık sağlamak için Web için Skype istemcimizi açarız. İsterseniz Skype'ı cihazınıza da yükleyebilirsiniz.

Toplantı sırasında yapabilecekleriniz:

A - Son sohbetleri açma.
B - Şu anda aramada olan katılımcıları görüntüleme.
C - Şimdi Toplantı Yap bağlantısını paylaşma.
D - Aramanın kaydını başlatma.
E - Mikrofonun sesini kapatma veya açma.
F - Görüntüyü açma veya kapatma.
G - Aramayı sona erdirme.
H - Konuşmayı açma.
I - Ekranı paylaşma.
J - Aramaya tepki gönderme.
K - Diğer seçenekleri görüntüleme.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.