Söğüt Dereboyu Köyü

Söğüt Dereboyu Köyü

Dereboyu köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Dereboyu köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Dereboyu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Söğüt Dereboyu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dereboyu köyü son dakika gelişmeleri, Dereboyu köyüne özgü yemekler, Söğüt Dereboyu köyünün tarihi, Dereboyu köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dereboyu köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köyün eski ismi Zeyve'dir. Bölge ile ilgili ilk kaynaklar olan 16. yüzyıl tahrir defterlerinde Zeyve'nin, Buynak nam-ı diğer Kıran adında bir köyün mezraası olduğu ve arazisinin Yıva köyü halkı ile hariçten gelenler tarafından ziraat olunduğu belirtilmiştir. 1831 yılında köyün erkek nüfusu 80'dir. 1845'te köyde 49 hane bulunmaktadır.

Bilecik il merkezine 31 km, Söğüt ilçesine 3 km uzaklıktadır.

Dereboyu, Bilecik ilinin Söğüt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dereboyu Köyü Resimleri ve Dereboyu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Söğüt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Söğüt Bilecik Arası Kaç Km? Söğüt Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Söğüt Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Söğüt Dereboyu Köyünde doğan biri var mı? Söğüt Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.