Söğüt Dömez Köyü

Söğüt Dömez Köyü

Dömez köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Dömez köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Dömez köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Söğüt Dömez köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dömez köyü son dakika gelişmeleri, Dömez köyüne özgü yemekler, Söğüt Dömez köyünün tarihi, Dömez köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dömez köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dömez'in eski adı bir rivayete göre Dönmez olup zamanla dil çevrimine uğramıştır, diğer bir rivayete göre ise Dömez kelimesi Latince kökenli bir kelime olup etrafında ve çevresinde yaban hayvanlarının bulunduğu yer anlamına gelmektedir. Bugünkü adı Dömez olarak geçmektedir. Kuruluş tarihi hakkında bilgi yoktur. Köyden kente göç dalgasından etkilenmiş olup genç nüfus giderek azalmaktadır. Kışın nüfus azalmakla beraber yazın ziyaretler dolayısı ile canlanmaktadır. Bayramlarda 3 dikmeler denen mevkide gençler salıncağa binerek eğlenmekte olsalar da bu gelenek göç dalgasıyla beraber unutulmaya yüz tutmuştur.

Bilecik iline 37 km, Söğüt ilçesine 9 km uzaklıktadır.Dört mevsimin yasandıgı bir koydur.

Yazları yayla havası hakim olup kışları cok cetin gecer...Çesmebası'nda kar zaman zaman 1 metreyı bulur.Bu durumlarda ulasımda zorluklar yaşanır. Grayderlerle açılan ilçe yolu bazen 1 saat içinde tekrar kapanabilmektedir.

Dömez, Bilecik ilinin Söğüt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dömez Köyü Resimleri ve Dömez köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Söğüt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Söğüt Bilecik Arası Kaç Km? Söğüt Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Söğüt Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Söğüt Dömez Köyünde doğan biri var mı? Söğüt Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.