Söğüt Hamitabat Köyü

Söğüt Hamitabat Köyü

Hamitabat köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Hamitabat köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Hamitabat köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Söğüt Hamitabat köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamitabat köyü son dakika gelişmeleri, Hamitabat köyüne özgü yemekler, Söğüt Hamitabat köyünün tarihi, Hamitabat köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hamitabat köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eski köylerden biridir.Önceki adı Garaven'dir. Köy halkı Manavdir. Köy, Osmanlı arşiv belgelerinde "Karaviran" olarak geçmektedir ve bugünkü adını 22 Şubat 1888 (H. 9 Cemaziyelahir 1305) tarihli kararla almıştır.

15. ve 16. yüzyıl Hüdavendigar Sancağı Tahrir defterlerine göre, padişah bu köyü, Bahşeyiş oğlu İlyas Bey'e mülk olarak vermiştir. İlyas Bey ise elde edilen köy vergi gelirlerini Gölcük'te yaptırdığı zaviye ve mescide vakfetmiştir. Köyün 10 çiftlik yeri olduğu belirtilmiştir. 1573 sayımında köyde 23 hane vardır. 1844/45 (H. 1261) temettuat sayımlarında bu rakam 102 haneye çıkmıştır.

Kadınların yöre kıyafetlerinden Kirlik denilen siyah renkli, ferace gibi, mantoya benzer bir giysidir. Başlarına genellikle beyaz renkli örtü takarlar. Civar köylerdeki kadınlar da aynı giysiden giyerler. Kirlik giysisinin bele bağlama şekillerinden bir kadının hangi köyden olduğu anlaşılabilir. Köye has yemeklerden böğrülceli mantı ve şehriye pilavı sayılabilir. Hamitabat'ta okur yazar oranı oldukça yüksektir. Her sınıftan işçi, memur, esnaf, tüccar ve ziraat, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanlar mevcuttur.

Hamitabat köyü; Bilecik iline 28 km, Söğüt ilçesine 20 km uzaklıktadır. Köyün bulunduğu yer; Sakarya nehrinin kıyısında, etrafı dağlarla çevrili, düzlük çanak biçimindedir. Çukurda olduğu için az kar yağar. Ilıman bir havaya sahiptir. Orman bakanlığı köylünün bazı bağ, bahçe, tarlalarını istimlaklar yaparak orman alanlarını genişletmiştir. Daha önceki bitki örtüsü maki idi, şimdi karışık orman mevcuttur. Araziler; güneyde Borcak köyü ve Söğüt ilçesi arazileri ile komşu, güney batıda, Köre beldesi arazileri ile komşu, batıda Katlış köyü arazileri ile komşu, kuzeyde Tuzaklı köyü arazileri ile komşu, doğuda ise Çaltı beldesi arazileri ile komşu dur.

Hamitabat, Bilecik ilinin Söğüt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamitabat Köyü Resimleri ve Hamitabat köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Söğüt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Söğüt Bilecik Arası Kaç Km? Söğüt Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Söğüt Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Söğüt Hamitabat Köyünde doğan biri var mı? Söğüt Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.