Söğüt Yeşilyurt Köyü

Söğüt Yeşilyurt Köyü

Yeşilyurt köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Bilecik köyleri arasında yer alan Yeşilyurt köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Söğüt Yeşilyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilyurt köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilyurt köyüne özgü yemekler, Söğüt Yeşilyurt köyünün tarihi, Yeşilyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilyurt köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eski ismi Ahur köy dür ve şu andaki köyün bulunduğu yerde , Osmanlı Devleti nin harası bulunması sebebiyle bu isim verilmiştir. Son yıllarda ismi ,geniş ormanları nedeniyle Yeşilyurt olarak değiştirilmiştir. Kurulusunun Osmanlı devletinden de eski oldugu tahmin edilmektedir.

Köyün yemekleri ;Mercimekli mantı, tontu , yoğurtlu gözleme,yoğurt çorbası meşhurdur.2tane kahve vardır.Biri hep açık, biri bazen açık.biri gençlerin kahvesi biri yaşlıların.1 tane bakkal var.ama sürekli açık değil.... köyün batisinda ve orman içinde Gölcük (çicekgölü) mesire yeri vardir. Ayrica yufka böregi de meshurdur. Simdilerde yapilmamakta olsa da sütlü bulgur pilavi yemeye degerdir.

ilecik iline 48 km, Söğüt ilçesine 20 km uzaklıktadır.Büyük oranda ticari işlemler, bölgenin en gelişmiş ili olan ESKİŞEHİR den gerçekleştirilmektedir.

Yeşilyurt, Bilecik ilinin Söğüt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilyurt Köyü Resimleri ve Yeşilyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Söğüt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Söğüt Bilecik Arası Kaç Km? Söğüt Hava Durumu? Bilecik Köyleri ve Söğüt Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bilecikli iseniz Bilecik Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Bilecikli Ünlüler arasında Söğüt Yeşilyurt Köyünde doğan biri var mı? Söğüt Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum