Somali Askeri Okullar Komutanlığı İlk Harbiyeli Mezunlarını Verdi

Somali Askeri Okullar Komutanlığı İlk Harbiyeli Mezunlarını Verdi

Somali Türk Görev Kuvveti Askeri Okullar Komutanlığı; 2018 yılında mezun ettiği 47 Somalili Astsubay’ın ardından bu yıl da 81 Somalili genç Teğmen ile 71 genç Astsubay’ı daha Somali Silahlı Kuvvetleri’ne kazandırdı. Savunma Bakanlığı’ndan yapı

Somali Türk Görev Kuvveti Askeri Okullar Komutanlığı; 2018 yılında mezun ettiği 47 Somalili Astsubay’ın ardından bu yıl da 81 Somalili genç Teğmen ile 71 genç Astsubay’ı daha Somali Silahlı Kuvvetleri’ne kazandırdı.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, mezun olan Somalili 81 genç teğmen Somali Askeri Okullar Komutanlığının ilk Harbiyeli mezunları oldukları bildirildi. Mezunlar için Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı Anadolu Kışlası’nda Somali Cumhurbaşkanı Mohamed Abdullahi Mohamed Farmajo’nun yanı sıra Türk ve Somali’li sivil ve askeri erkanın katılımıyla tören düzenlendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da mezun olan Somalili askerlere mesaj gönderdi. Bakan Akar’ın törende okunan mesajında şu ifadeler yer aldı: “Somali Türk Görev Kuvveti Askeri Okullar Komutanlığının Kıymetli Personeli ve Sevgili Öğrenciler, Somali Türk Görev Kuvveti Askeri Okullar Komutanlığından mezun olan 81 Somalili teğmen ile 71 astsubayın bu gurur gününde sizlerle bir arada olmayı, coşkunuzu ve heyecanınızı paylaşmayı gönülden arzu etmeme rağmen, yoğun programım nedeniyle aranızda bulunamadığım için üzgünüm. Türkiye Cumhuriyeti, Mogadişu’da en büyük yurtdışı askerî yerleşkesini açarak Somalili kardeşlerimizin güvenlik, huzur ve istikrarına katkı sağlamayı amaçlamıştır. Kuraklık, açlık, iç savaş ve terör belasıyla uğraşan kardeş Somali halkının, bu yerleşkede eğitim alan ve kendi ülkelerinin güvenliğine katkı sağlayacak nitelikli personel sayesinde geleceğe daha güvenle bakacağına inanıyorum. Somali ile Türkiye arasında köklü tarihi kardeşlik bağları bulunmaktadır. İki ülke arasındaki güçlü dostluk ilişkileri her geçen gün daha da gelişmektedir. Bugün mezun olan kardeşlerimiz de aramızdaki derin tarihi kardeşlik bağlarını çok daha ileri götüreceklerdir.
Somali Silahlı Kuvvetlerinde önemli görevler üstlenecek bu kardeşlerimiz, ülkelerimiz arasındaki mesafeye rağmen, kalplerimiz arasındaki yakınlığın ve Türkiye-Somali arasındaki gönül birlikteliğinin en önemli güvencesi olacaktır.
Somalili kardeşlerimiz, Somali Türk Görev Kuvveti Askeri Okullar Komutanlığında “yetiştirilmiş insan gücünün bir milletin en büyük serveti, iyi eğitilmiş askerin de bir ordunun en etkili silahı olduğu” anlayışıyla en iyi şekilde eğitim aldılar”  (BSHA-Güncel Servis)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.