Sorgun Küçükköhne Köyü

Sorgun Küçükköhne Köyü

Küçükköhne köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Küçükköhne köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Küçükköhne köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sorgun Küçükköhne köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Küçükköhne köyü son dakika gelişmeleri, Küçükköhne köyüne özgü yemekler, Sorgun Küçükköhne köyünün tarihi, Küçükköhne köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Küçükköhne köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yozgat'ın kurulan ilk köylerindendir. Köy nüfusu iç göçler sebebiyle düşmektedir. Köyün isminin zamanında 'Köhne-i Sağır' olduğu günümüze ulaşırken Küçükköhne adını aldığı rivayet edilir.

Küçükköhne köyü bir tepe eteğinde, etrafı kayalık bir alanda kurulmuştur. Doğusu Akoluk, kuzeydoğusu Sorgun ilçesi, batısı Ayrıdam, güneyi ise Mehmetbeyli ve Şahmuratlı köyleriyle çevrilidir. Halk geçimini çiftçilikle sürdürmektedir. 1963'te ilkokul açılmasına rağmen göç veren Küçükköhne köyü öğrenci yetersizliğinden taşımalı öğretim sistemine geçmiştir.

Yozgat iline 37 km, Sorgun ilçesine 4 km uzaklıktadır.

Küçükköhne, Yozgat ilinin Sorgun ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Küçükköhne Köyü Resimleri ve Küçükköhne köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sorgun Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sorgun Yozgat Arası Kaç Km? Sorgun Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sorgun Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sorgun Küçükköhne Köyünde doğan biri var mı? Sorgun Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.