Sorgun Tiftik Köyü

Sorgun Tiftik Köyü

Tiftik köyü haberleri, köyün güncel son dakika gelişmeleri, Tiftik köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Yozgat köyleri arasında yer alan Tiftik köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Sorgun Tiftik köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tiftik köyü son dakika gelişmeleri, Tiftik köyüne özgü yemekler, Sorgun Tiftik köyünün tarihi, Tiftik köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tiftik köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Köy zamanında büyük bir kısmının mera olduğu, çok fazla tiftik keçisi bulundurduğu, isminin de bu keçilerden geldiği rivayet edilir.

Zaman içinde köy hanesi yüzlerle ifade edilirken, genelde köy nüfusunu oluşturanların göçebelikten gelmiş olmaları nedeniyle 60'lı yıllarda köy göç vermeye başlamıştır. Köy halkının büyük bir kısmı Ankara’ya, bir kısmı Sorgun ilçesine, bir kısmı da çeşitli nedenlerle Türkiye geneline dağılmış ve yine bir bölümü de yurt dışına gitmek suretiyle köy 20 haneye kadar düşmüştür.

Yozgat iline 50 km, Sorgun ilçesine 21 km uzaklıktadır.

Tiftik, Yozgat ilinin Sorgun ilçesine bağlı bir köyüdür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tiftik Köyü Resimleri ve Tiftik köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sorgun Haberleri ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Yozgat yöresine özgü haber kanalı var mı? Sorgun Yozgat Arası Kaç Km? Sorgun Hava Durumu? Yozgat Köyleri ve Sorgun Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Yozgatlı iseniz Yozgat Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Yozgatlı Ünlüler arasında Sorgun Tiftik Köyünde doğan biri var mı? Sorgun Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.