Sosyal Medya Hastaların Umudu Oluyor

Sosyal Medya Hastaların Umudu Oluyor

Tedavi süreçlerinde zorluk yaşayan ya da tedavi olamayan hasta ve yakınları seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor. Bunun son örneği yüzü yanan 20 yaşındaki Leyla Demirci. Kahramanmaraş’ta ailesiyle yaşayan genç kızın bir buçuk aylıkke

Tedavi süreçlerinde zorluk yaşayan ya da tedavi olamayan hasta ve yakınları seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışıyor. Bunun son örneği yüzü yanan 20 yaşındaki Leyla Demirci.
Kahramanmaraş’ta ailesiyle yaşayan genç kızın bir buçuk aylıkken annesinin başındaki eşarbın yanması neticesinde yüzü ve kafa derisinde yanıklar oluştu. Leyla’nın mağduriyetinin sosyal medyada duyulmasının ardından yetkililer de hareket geçti. #leylayaumutol hashtagiyle paylaşılan yardım çağrılarına sosyal sorumluluk projelerine duyarlı ünlü şarkıcı Demet Akalın da kayıtsız kalmadı. Twitter’da 6.5 milyon takipçisi olan sanatçı, genç kızın dramını “Hastane bulur muyuz? Sağlık Bakanlığı sesimizi duyar mı?” açıklamasıyla twetledi.
BAKANTAN YANIT GECİKMEDİ
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan yanıt gecikmedi. Bakan Koca, kendi hesabından şu açıklamayı yaptı; “Yüz nakli bekleyen Leyla kızımızın tedavi süreci Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yürütülmekte, nakil için donör beklenmektedir. Bu süreçte ihtiyaç duyduğu destek Bakanlığımızca sağlanacaktır. Kızımızın durumunu yakından izliyor, kendisine iyilik ve şifa diliyorum. #LeylayaUmutOl”

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.