Soyadı değişikliği nasıl ve nereden yapılır?

Soyadı değişikliği nasıl ve nereden yapılır?

“Soyadı değişikliği nasıl ve nereden yapılır? E-Devlet ile soyadı değişikliği kimler yapabilir?” gibi soruların yanıtını merak ediyor. E-Devlet yeni açtığı sistemde soyadı değişikliği seçeneğini vatandaşlar için sunmaya başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde vatandaşlara daha etkin, daha verimli ve daha hızlı hizmet sunabilmek için İçişleri Bakanlığınca sürdürülen dijital dönüşüm ve bürokrasinin azaltılması projelerinin hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Peki, Soyadı değişikliği nasıl ve nereden yapılır? E-Devlet ile soyadı değişikliği kimler yapabilir?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne ait "Evli Kadının Kocasının Soyadı ile Birlikte Önceki Soyadını Kullanması veya Sadece Eşinin Soyadını Kullanmasına İlişkin Nüfus Kayıt Değişiklik Başvurularının Alınması" ve "Boşandığı Eşinin Soyadını Kullanmasına İzin Verilen Kadının, Evlenmeden Önceki Soyadıyla Eşinin Soyadını Birlikte Kullanması veya Sadece Evlenmeden Önceki Soyadını Kullanmasına İlişkin Başvurunun Alınması" hizmetleri ile evli veya boşanmış kadınların kullandıkları veya kullanacakları soyadlarına ilişkin başvuruları, e-Başvuru sistemi kapsamında e-Devlet'ten alınabiliyor.

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre ile, mobil imza ile, e-imze ile veya internet bankacılığı ile giriş yapılabiliyor. E-devlet şifresi olmayanlar PTT'ye giderek e-devlet şifresini edinebiliyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.