Sulusaray Balıkhisar Köyü

Sulusaray Balıkhisar Köyü

Balıkhisar Köyü Haberleri, Sulusaray Balıkhisar Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Balıkhisar Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Tokat Köyleri Arasında Yer Alan Balıkhisar Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Sulusaray Balıkhisar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balıkhisar köyü son dakika gelişmeleri, Balıkhisar köyüne özgü yemekler, Sulusaray Balıkhisar köyünün tarihi, Balıkhisar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balıkhisar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Balıkhisar , Tokat'in Sulusaray ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balıkhisar Köyü Resimleri ve Balıkhisar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Sulusaray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sulusaray Tokat Arası Kaç Km? Sulusaray Hava Durumu? Tokat Köyleri ve Sulusaray Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tokatlı iseniz Tokat Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Tokatlı Ünlüler arasında Sulusaray Balıkhisar Köyünde doğan biri var mı? Sulusaray Doğumlu Ünlüler Kimler?

Balıkhisar , Tokat ilinin Sulusaray ilçesine bağlı bir köydür. 

93 harbinde (1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı) Erzurum, Kars , Ardahan bölgesinden buraya göçmüş insanların yaşadığı bir köydür. O zamanlar Rum köyü olan Balıkhisar'a gelen yöre halkı, bu bölgede bulunan Rumlardan köyü alıp kendilerine bu bölgeyi yurt edinmişlerdir. Gerçekleşen göç nedeniyle de köydeki insanlara "muhacir" yani göç eden, göç etmiş adı verilir.

Yaşama biçimleri Doğu Anadolu insanının yaşama biçimine yakındır. İnsanlar arasındaki kültürel bağlar gelişmiştir.Yemek kültürü ise Tokat ve Doğu Anadolu mutfağının karışımı niteliğindedir.Örn; ekmeği tandır yerine sacda yarı börtlettikten sonra aleve karşı sacın yükselti taşına(Hakuta) dayayarak pişirirler. Bu tarz bu yöreye ait orijinal tek örnektir. Bu ekmeğin adı "kızartı" ya da "kızartma" veya "dayama"dır.Ayrıca köyde hıngel, bad gibi çeşitli yöresel yemekler de yapılmaktadır. Köyün üzüm bağları da oldukça meşhurdur. Elde edilen yaprak oldukça lezzetli ve kalitelidir.

Köy son dönemlerde çeşitli ekonomik nedenler sebebiyle Tekirdağ bölgesine yoğun olarak göç vermektedir.

Coğrafya olarak pek dağlık olmayan ortama bir yükseltiye sahip bir bölgede yer alır.

Tokat, Karadeniz iklmine ait bir bölgede bulunmasına rahmen Balıkhisar köyü İç Anadolu ve Karadeniz ikliminin geçiş noktası durumundadır. Ancak yoğun olarak İç Anadolu iklimine bağlı ekonomik faaliyetler gelişme göstermiştir. Bu nedenle köyde buğday,pahla(fasulye),arpa, pancar ve üzüm tarımı yaygındır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2000      673

1997      585

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım faaliyetleri olarak buğday,arpa ve pancar gibi karasal iklim ürünleri yetiştilmekle beraber köyde küçükbaş hayvancılık ve az da olsa kümes hayvancılığı vardır. Son yıllarda da sulu tarım uygulaması yaygınlaştırılarak az da olsa gelişme göstermiştir.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.