Sürmene Birlik Köyü

Sürmene Birlik Köyü

Sürmene Köyleri Arasında yer alan Birlik köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Birlik köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Birlik, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Birlik Köyü Resimleri ve birlik köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Birlik Köyünde doğan biri var mı? Sürmene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürmene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sürmene Trabzon Arası Kaç Km? Sürmene Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Sürmene Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Birlik, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Köy, Armutlu ve Küçükdere köylerinin bir kısmının 1990'lı yılların sonunda birleşmesiyle oluşmuştur. 

Mahallenin adı 1876 yılı Trabzon Vilayeti Salnamesinde "Ğorğor-i Kebir" olarak geçmektedir.

Köy halkının takribi olarak 1700'lü yılların sonlarında köye gelen Türkmen aşiretlerinden Bozulus aşiretinin Küçüklü cemaatinin soyundan gelenler olduğu sanılmaktadır.

Aşiretin diğer kolu ise Araklı ilçesinin Purnekler mahallesine yerleşen Purnaklar Cemaatidir.

Trabzon iline 45 km, Sürmene ilçesine 17 km uzaklıktadır. Küçükdere vadisinin batı yönünde yer almakta ve doğu cephesine bakmaktadır. Mahallenin arazi yapısı oldukça eğimli olmakla birlikte bazı bölgelerde eğim oldukça azalmaktadır.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Kıyı Karadeniz'e ve bağlı olduğu ilçe merkezine göre, yükseklik ve denizden uzaklığı dolayısıyla yıllık sıcaklık ortalamaları düşüktür. Mahallenin ekonomisi tarım' a dayanır.

Mahallede herhangi bir sanayi üretim tesisi yoktur. Köy ekonomisinde, köy kökenlilerin yarattığı turizm potansiyeli önemli bir iktisadi hareketlilik oluşturmaktadır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi yoktur ancak kanalizasyon şebekesi vardır.

Sağlık evi ya da sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol kısmenasfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.