Sürmene Ormanseven Köyü

Sürmene Ormanseven Köyü

Sürmene Köyleri Arasında yer alan Ormanseven köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ormanseven köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Ormanseven, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ormanseven Köyü Resimleri ve ormanseven köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Ormanseven Köyünde doğan biri var mı? Sürmene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürmene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sürmene Trabzon Arası Kaç Km? Sürmene Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Sürmene Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Ormanseven, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Beldede hala yaşamaya devam eden en eski gelenek "Mayıs'ın 7'si" diye bilinen Hıdırellez Bayramı'dır. Belde halkı bu tarihte kalabalıklar halinde Kacalak Dağı'na çıkar, pikniğini yapar ve eğlenir.

Bu gelenek Doğu Karadeniz'e yerleşmiş olan Çepni Türkleri'nin Orta Asya'dan beri sürdürdükleri en önemli kültür kodlarının başında gelir. Son yıllarda Mayıs 7'sinde meydana gelen olaylardan dolayı bazı sıkıntılar da çekilmektedir.

Trabzon iline 49 km, Sürmene ilçesine 12 km uzaklıktadır. Beldenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Beldede ilköğretim okulu vardır.

Beldede iki büyük cami, iki mescit türü cami ve Kur'an Kursu bulunmaktadır. Beldenin içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Beldeyi Sürmene'ye bağlayan yol asfalt olup beldede elektrik, sabit telefon ve internet bağlantısı vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.