Süslü kadınlar bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu

Süslü kadınlar bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu

Çorum'da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" renkli görüntülere sahne oldu.

Çorum'da bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" renkli görüntülere sahne oldu.

Rengarenk giyinerek süslenen bir grup kadın, bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.

Çorum Valiliği önünden başlayan Atatürk Anıtı'nda sona eren tur kapsamında kadınlar hem bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çektiler hem de "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü"ne vurgu yaptılar. Pedal çevirerek egzoz kokularına parfüm kokusunu karıştıran süslü kadınlara, erkeklerde yalnız bırakmadı.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonun Çorum ayağında görev alan Melek Gizem Çataroğlu, bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu belirterek, bisikletin çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracı olduğunu söyledi.

Bisikletin yoğun kent trafiğine çözüm olabileceğini dile getiren Çataroğlu, eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa iş veya ulaşacakları yerlere bisikletle rahatlıkla gidebileceklerini ifade etti.

Dünyanın bir çok yerindeki hemcinsleri gibi günlük kıyafetleriyle bisiklete ulaşımlarını sağlayabileceklerini dile getiren Çataroğlu, buna dikkat çekmek amacıyla süslenerek yola çıktıklarını kaydetti.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapılan "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü"ne vurgu yapmak için bir arada olduklarını anlatan Çataroğlu, dünyanın birçok ülkesinde yapılan etkinliklere, Türkiye'de Çorumlu kadınlarında yıllardır öncülük ettiğine dikkat çekti.

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını anlatan Çataroğlu, "Yollarda bisikletlileri saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Neden toplandık buraya çünkü kadınız görünür olmak istiyoruz. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın-erkek eşitliğinden bahsediyorsak herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz. Ülkemizde görünür olmayan binlerce kadın var. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmalı. Bisiklete saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz. İşte bu yüzden buradayız" diye konuştu.

Süslü kadınlar bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu

Süslü kadınlar bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.