Süslü kadınlar caddeleri çiçeğe çevirdi

Süslü kadınlar caddeleri çiçeğe çevirdi

İlk olarak İzmir'de başlayan 5 yıldır da birçok ile yayılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', Mersin'de renkli görüntülere sahne oldu.

İlk olarak İzmir'de başlayan 5 yıldır da birçok ile yayılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu', Mersin'de renkli görüntülere sahne oldu. Bisikletlerini de süsleyen ve rengarenk olan kadınlar, caddeleri çiçeklere çevirdi.

Çiçeğiyle, süsüyle, rujuyla, eteğiyle, iş kıyafetleriyle yani her haliyle bisiklete binilebileceğini gösteren kadınlar, caddelerin sadece motorlu araçların ve erkeklerin olmadığını vurgulamak için 2013 yılından beri her sene yaptıkları bisikleti turunu Mersin'ini de aralarına alarak 50 ilde eş zamanlı olarak tamamladı. Kadınların "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne dikkat çekmek için yaptıkları bisiklet turunu İzmir'de Sema Gür 2013 yılında sosyal medyada etkinlik açarak başlatmıştı. Her yıl daha fazla kişiye ulaşan etkinlik Mersin'de 2. kez Ebru Petek Budur önderliğinde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 200 kişilik grup, buradan Marina'ya kadar bisiklet turu attı. En güzel giysilerini giyip gelen kadınlar bisikletin yaşamın bir parçası olduğunu anlatmak için pedala bastı. Kadınların kendileri gibi bisikletlerini de süslemeleri dikkat çekti. Birçok kadının katıldığı turda, annelerin çocuklarıyla ve evcil hayvan dostlarının dostlarıyla beraber pedal çevirmesi renkli görüntülere sahne oldu.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun 5 yıldır yapıldığını belirten Bisiklet Turu Mersin Sorumlusu Ebru Petek Budur, "Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Bizde dünyanın birçok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlayabiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık" diye konuştu.

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını vurgulayan Budur, "Yollarda bisikletlilere sevgi istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Kendilerini rahmet ve saygıyla anıyoruz. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Eğer kadın ve erkek eşitliğinden bahsediyorsak, herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğine vurgu yapmak istiyoruz. Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olamayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın, toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı, toplumun her alanında var olmadı. Çünkü bisiklet saygı, kadına saygı, kadın bisikletliye saygı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında rengarenk olan kadınlar, bisikletlerinin pedalına bastı. Polis ekipleri eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Marina'ya kadar bisiklet turu atan kadınlar, yol boyunca renkli görüntüler oluşturdu.

Süslü kadınlar caddeleri çiçeğe çevirdi

Süslü kadınlar caddeleri çiçeğe çevirdi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.