Tabipler O Akademik Kadro İlanının İptalini İstedi

Tabipler O Akademik Kadro İlanının İptalini İstedi

TTB, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin subjektif kriterler içeren ve akademik değerlere aykırı kadro ilanının iptal edilmesini istedi.

TTB, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin subjektif kriterler içeren ve akademik değerlere aykırı kadro ilanının iptal edilmesini istedi

Konuyla ilgili olarak TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’ın imzasıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’e ve Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) yazı gönderildi.  Var olan yasal düzenleme ve yargı kararlarına rağmen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nce 20 Mayıs 2020 tarihinde verilen öğretim üyesi ilanındaki şartların belirli adayı/adayları işaret ettiğinin çok açık olduğunun belirtildiği yazıda, öğretim üyesi atamaları için ilan edilen şartların o kadro için en uygun adayın seçilebilmesine olanak tanıması ve bu sayede o atamadan olabilecek en yüksek kamu yararının elde edilmesinin hedeflenmesi gerektiği hatırlatıldı.

LİYAKATI GÖZETMEYEN

Üniversite kadrolarına yapılacak başvuruların kamu yararı ile bağdaşmayan, kişiye/kişilere özgü kriterlere daraltılmasının kadrolara başvuru yapabilecek daha donanımlı ve yetkin adayların başvurusunu engellemek suretiyle kurumsal ve toplumsal ilerlemenin kamu eliyle engellenmesi anlamına gelebilecek sonuçlar doğurabileceğine yer verilen yazıda, “Rektörlüğünüzden, kişiyi/kişileri tarif eden, subjektif kriterler içeren, akademik değerlere aykırı, kamu yararını ve liyakatı gözetmeyen söz konusu ilanın iptal edilmesini talep ediyoruz” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.