Talas  Ortakavak Köyü

Talas Ortakavak Köyü

Ortakavak köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Ortakavak köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kayseri köyleri arasında yer alan Ortakavak köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Talas Ortakavak  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ortakavak köyü son dakika gelişmeleri, Ortakavak köyüne özgü yemekler, Talas Ortakavak  köyünün tarihi, Ortakavak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ortakavak köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ortakavak, Kayseri ilinin Talas ilçesine bağlı bir mahalledir. Sosun Oymağı: Bu Türkmen obası M.1500 yıllarında Erciyes dağı civarında görüldü. Sosun adıyla Erciyes dağı eteklerinde bir köy kurmuşlardır. Bugün Talas ilçesine bağlı mahallenin adı Orta Kavak olarak değiştirilmiştir. 1522’de 13 nefer, 1543’te 28 hane nüfusları vardı. Erciyes dağı eteklerine yerleşmeden önce 1484 yılında Irmak Kenarı nahiyesindedirler ve Kadalasun mezraında kalan oymak burada 5 hane nüfusa sahiptir. 1570 yılında nüfusları 28 haneye çıkmıştır.[103] köy bilinen ve aktarılan kaynaklara göre 1514 lü yıllarda Ali İskender Beyin soyundan gelen Beyazıt, Kilis, Maraş, Erzurum Beyazıtlı, Gaziantep.Beyazıtoğlu, Türkmen, Yörükan, taifesinden Beyazıtoğullar nın bir kolu olan bir grup Kahraman Maraş' dan gelerek eski adı Sosun olan bu Mahalleye yerleşmişler, köy Kayseriye 45 km ve Tomarza yolunu takiben Sakal tutan' ı müteakip Süleymanlı mahallesinden sonraki mahalledir. Doğusunda Gülveren, Batısında Yamaçlı Güneyde İncili (Tıravşın) Kuzeyde Süleymanlı Köyleri bulunmaktadır. Kayseri il merkezine 43 km, Talas ilçesine 40 km uzaklıktadır. köy gelir kaynakları eskilerde Soğan ve Yoğurt ticareti ile ünlü bir köydü. Kırsal alan olması ve sulama imkânlarının olmaması neden ile genellikle Arpa, Buğday , Soğan ,Sarımsak, Patates yoğun olarak ekilir. Son zamanlarda Kabak ekimi ile dikkat çekmektedir , meyve sebze ekim yok denecek kadar az ve ticareti yapılmamaktadır, azalmasına rağmen yine de Hayvancılık ön planda gözükmektedir. Meyve bahçeleri az sayıda özellikle Kayısı ve Elma ağaçları yetiştirilmektedir, meyve ağacı dikim faaliyetleri devam etmektedir. köy iş gücü bakımından Yoğun olarak İnşaat sektöründe faaliyet göstermektedir. Genel olarak Sıva, Duvar ,Fayans, Boya türü işçilik sektöründe faaliyet gösterilmektedir. Köy yolları parke taşı ile döşelidir

 

 

Ortakavak , Kayseri ilinin Talas ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ortakavak  Köyü Resimleri ve Ortakavak  köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Talas Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Talas Kayseri Arası Kaç Km? Talas Hava Durumu? Kayseri Köyleri ve Talas Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kayserili iseniz Kayseri Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Kayserili Ünlüler arasında Talas Ortakavak  Köyünde doğan biri var mı? Talas Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.