Tarihte Bugün Yaşanmış Önemli Olaylar (14 Ekim)

Tarihte Bugün Yaşanmış Önemli Olaylar (14 Ekim)

Geçmişte 14 Ekim tarihine ait önemli olayların yaşandığı verileri vatandaşlar merak ediyor! İnternette en çok arananlar arasında "Tarihte Bugün Neler Oldu?" sorusu yer alıyor. Peki tarihte bugün neler oldu? Detaylar haberimizde...

14 Ekim tarihinde dünyada ve Türkiye'de yaşanan önemli olaylar neler?

Tarihte bugün yaşadığımız olaylar bölümünü, hafızaların tazelenmesine ve çabucak unutulan değerlerin yeniden hatırlanmasına vesile olması düşüncesiyle, siz değerli köylerim takipçileri için hazırladık...

Tarihte bugün neler oldu?

1808 - Nizam-ı Cedid, Sekban-ı Cedid adıyla yeniden kuruldu.

1912 - Eski başkan Theodore Roosevelt, John Flammang Schrank tarafından vurularak hafif yaralandı. Roosevelt, göğsündeki taze yara ve içindeki mermi ile planlanan konuşmasını yaptı.

1915 - I.Dünya Savaşı: Bulgaristan Krallığı, İttifak Devletleri'ne katıldı.

1925 - Türkiye'de ilk betonarme köprü, Büyük Menderes nehri üzerinde yapıldı.

1926 - Türk Kanunu Medenisi'ne göre ilk medeni nikâh, Şehremini Muhittin Bey tarafından İstanbul'da kıyıldı.

1950 - Kore'ye Türk askeri birliği ulaştı.

1960 - Yassıada Yargılamaları başladı. İlk dava Afgan Kralı'nın Celâl Bayar'a hediye ettiği köpeğin hayvanat bahçesine satışıyla ilgili "Köpek Davası" idi.

1964 - Tokyo'daki Olimpiyat Oyunları'nda, Türk Serbest Güreş Millî Takımı şampiyon oldu.

1968 - Amerikalı astronotların yörüngedeki ilk canlı TV yayını Apollo 7 ekibi tarafından gerçekleştirildi.

1973 - Genel seçimler sonuçlandı. Cumhuriyet Halk Partisi 185, Adalet Partisi 149, Millî Selamet Partisi 48, Demokratik Parti 45, Cumhuriyetçi Güven Partisi 13, Milliyetçi Hareket Partisi 3, Türkiye Birlik Partisi 1 Milletvekilliği kazandı. 6 Milletvekili de bağımsız olarak seçildi.

1980 - Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren, Diyarbakır'da halka seslendi: "Hepimiz beraber olalım, birbirimizi sevelim, birbirimizi sayalım, birbirimizi kardeş gibi görelim. Birbirimizi düşman gibi görmeyelim. Atatürk'ün izinde olalım. Ne zaman Atatürk'ün izinden ayrıldıksa biz bu hâllere düştük."

1980 - Diyarbakır'a kaçırılan Türk Hava Yolları'na ait "Diyarbakır" uçağına operasyon düzenlendi. Kökten dinci oldukları öne sürülen 4 hava korsanı yakalandı. Operasyon sırasında bir yolcu öldü.

1987 - Yerli üretim ilk F-16 savaş uçağı, Şener Koltuk tarafından test edilerek Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine katıldı.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.