Tarım Ve Orman Bakanı Burkina Faso’da

Tarım Ve Orman Bakanı Burkina Faso’da

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına katılmak, çeşitli ziyaret ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere Burkina Faso’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Karma Ekonomik Komisyon eş başkanlığı yapacak olan Pa

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısına katılmak, çeşitli ziyaret ve ikili görüşmelerde bulunmak üzere Burkina Faso’ya resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Karma Ekonomik Komisyon eş başkanlığı yapacak olan Pakdemirli, havaalanında Burkina Faso Tarım Ve Hidro-Tarımsal Kalkınma Bakanı Salifou Ouédraogo tarafından karşılandı. İlk olarak, Burkina Faso Ticaret, Sanayi Ve El Sanatları Bakanı Harouna Kabore ile ikili bir görüşme gerçekleştiren Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz sene gerçekleştirilen Türkiye-ECOWAS Ekonomi ve İş Forumu ile Türkiye-Afrika 2. Ekonomi ve İş Forumu toplantılarına Burkina Faso’dan Bakan düzeyinde katılım sağlandığını hatırlattı. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Sayın Kabore’nin Nisan ayında ülkemize gerçekleştirdiği ziyarete de değinen Pakdemirli, bu üst düzey temasların ticari ve ekonomik ilişkileri karşılıklı olarak geliştirmede oldukça önemli olduğunu belirtti.
İHRACAT 52,7 MİLYON DOLAR
Türkiye ile Burkina Faso arasındaki ticaret hacminin, 2005 yılında yaklaşık 4,2 milyon dolar iken, 2018 yılında 61,4 milyon dolara yükseldiğini belirten Bakan Pakdemirli, “2018 yılı sonu itibariyle Burkina Faso’ya ihracatımız 52,7 milyon dolar; Burkina Faso’dan ithalatımız 8,7 milyon dolar tutarındadır. İkili ticaretimize istikrar kazandırmak ve ülkelerimiz arasındaki ekonomik bütünleşmeyi hızlandırmak için bir serbest ticaret alanı tesis etmemiz gerekmektedir” dedi.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.