Tarım Ve Tohum Masaya Yatırıldı

Tarım Ve Tohum Masaya Yatırıldı

TÜRKTOB Türkiye Tohumcular Birliği Yön. Kurulu Başkanı Savaş AKCAN ve Mersin Ekol Fide Yön. Kurulu Başkanı Ümit Cüneyt Kurtuluş, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, AHBİB Başkanı Hüseyin Arslan, TMSD Türkiye Makarna Sanayicileri...

TÜRKTOB Türkiye Tohumcular Birliği Yön. Kurulu Başkanı Savaş AKCAN ve Mersin Ekol Fide Yön. Kurulu Başkanı Ümit Cüneyt Kurtuluş, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, AHBİB Başkanı Hüseyin Arslan, TMSD Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Abdülkadir KÜLAHÇIOĞLU ile ASKON Mersin il Başkanı Hasan Arslan ile gerçekleştirilen toplantıda, Ülkemiz ve Çukurova Bölgesinin geleceği olan Tarım ve Tohum hakkında üretimimizin devamlılığı konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

PANDEMİ DÖNEMİNDE BAKLİYATIN ÖNEMİ İYİCE ARTI

Yapılan konuşmalarda Korona virüs salgının yaşandığı bu pandemi sürecinde tarım ürünlerinin ve özellikle bakliyatın stratejik önemi bir kez daha vurgulandı. Bu süreçte insanların özellikle bakliyat ürünlerine rağbet etmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu ama bununla yetinilmeyeceğinin ve tüketimin daha da arttırılması gerektiğinin altı çizildi. Sürdürülebilir sağlıklı bir gelecek için bakliyatın önemi üzerine duruldu.
Tarımda birçok üründe kendi kendine yeten ve ardından net ihracatçı olmamızı sağlayacak üretim hacmine ulaşılmasının mümkün olduğunun ifade edildiği toplantıda üretimin arttırılmasının sertifikalı tohum üretimi ile gerçekleşebileceği vurgulandı.

BAŞARININ YOLU SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Mersin Ticaret Borsası’nın 2015 yılında kurduğu tohumculuk şirketinin çok önemli işlere imza attığı belirtilen toplantıda, birçok bakliyat tohumlarında üretimin her yıl arttırıldığı ifade edildi. Konuşmalarda sertifikalı tohum ile istikrarlı bir büyümenin yanı sıra, tarımda da özellikle bakliyatla sürdürülebilir bir büyümenin gerçekleşebileceğinin, bunun da başarılı bir yol haritası eşliğinde mümkün olacağına ve Türkiye ile bölge ekonomisine de büyük katma değer yaratacağına olan inançlarını dile getirdiler. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.